SOV: "Arestarile masive, o greseala. E ca si cum ai incerca sa faci o operatie pe creier cu patentul".

Sorin Ovidiu Vintu, condamnat vineri la sase ani si doua luni de inchisoare cu executare in dosarul devalizarii Petromservice, le spune romanilor, in ultimul sau mesaj postat pe Facebook, care sunt obligatiile pe care statul roman le are fata de ei. El sustine ca "totul s-a degradat din pricina sistemului politic", care trebuie schimbat, si ca "arestarile masive din ultima perioada" reprezinta o greseala pentru ca situatia "nu poate fi reparata cu un singur instrument", Parchetul: "E ca si cum ai incerca sa faci o operatie pe creier cu patentul".

Ultima postare pe Facebook a lui Sorin Ovidiu Vintu este din 1 iunie, fiind un mesaj video in care omul de afaceri le vorbeste romanilor despre "cele mai importante obligatii pe care un stat le are fata de cetatenii sai".

Vintu isi incepe mesajul cu formula "salut" si le transmite romanilor ca obligatiile statului fata de ei sunt sa le ofere o infrastructura rutiera, aeriana si navala competitiva, un sistem educational performant, care sa le dea "instrumentele necesare evolutiei in societatea contemporana", un sistem de sanatate in care sa nu moara prin spitale "la cea mai mica afectiune", precum si o casa.

"Acestea sunt cele mai importante obligatii pe care un stat le are fata de cetatenii sai. In schimb, voi ii dati taxe si impozite. Cu acesti bani statul dezvolta toate aceste lucruri de care aveti nevoie. Pana acum nu s-a intamplat lucrul acesta. Dimpotriva, totul s-a degradat - infrastructura, educatie, sanatate. Din rau in mai rau, si asta din pricina sistemului politic. El trebuie schimbat", continua omul de afaceri.

El mai spune ca arestarile masive care au loc sunt o greseala - "ca si cum ai incerca sa faci o operatie pe creier cu patentul".

"Ceea ce se intampla azi cu arestarile masive in toate directiile este o greseala, din perspectiva faptului ca nu poti repara toata situatia cu un singur instrument - Parchetul. E ca si cum ai incerca sa faci o operatie pe creier cu patentul. Trebuie schimbat intregul sistem pentru ca acesta sa devina functional si sa va puna la dispozitie lucrurile strict necesare pentru care voi platiti o gramada de bani", incheie omul de afaceri, potrivit NEWS.ro.

Citeste si:
Mesajul divinității pentru tine în acest an, în funcție de luna în...
Mesajul divinității pentru...

Curtea de Apel Bucuresti a dat, vineri, sentinta in dosarul Petromservice, omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu fiind condamnat la sase ani si doua luni de inchisoare. In acelasi dosar, Liviu Luca a fost condamnat la sase ani de inchisoare.

In septembrie 2012, Sorin Ovidiu Vintu, Liviu Luca, Octavian Turcan si fostii directori ai Petromservice Gheorghe Supeala si Zizi Anagnastopol au fost trimisi in judecata pentru spalare de bani si delapidarea companiei, prejudiciul produs fiind estimat la peste 83,5 milioane de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.