Sorin Ovidiu Vîntu e altul după închisoare. Omul de afaceri șade acum în fotoliul de acasă și le povestește oamenilor ce vor să îl asculte pe internet despre ce se întâmplă în lume. De această dată, urmăritorii au considerat că bărbatul deține adevărul absolut în privința temei de discuție abordate.

Discursul lui Sorin Ovidiu Vîntu de pe internet

„Măreția unei nații este dată de modul în care își tratează animalele”, a spus-o Mahatma Gandhi, un uriaș gânditor indian, fost premier. Uite-te cum sunt tratate animalele în România! Lasă câinii vagabonzi, lasă pisicile. Urși, mistreți. Vedem tot timpul la televizor cum urșii năpădesc gospodăriile oamenilor; mistreții la fel. De ce? Pentru că nimeni nu le dă de mâncare.

Fermierii, agricultorii, statul și vânătorii ar trebui să contribuie cu bani pentru produse ca să le dea de mâncare animalelor. Când vezi un urs umblând prin gospodării după hrană, nu doar ursul este umilit, ci și tu, românule. Tu, care l-ai adus în situație. Un animal superb să vină și să-ți cotropească gospodăria”, este tema abordată de afacerist pe contul de Facebook.

Sorin Ovidiu Vîntu a fost eliberat condiționat, la jumătatea lunii noiembrie, în acest an, din Penitenciarul Jilava. Afaceristul a fost închis 11 luni ca urmare a contopirii condamnărilor primite în mai multe dosare. El avea de executat 11 ani. Ultima condamnare de 10 ani a primit-o în aprilie 2018, într-un dosar privind delapidarea patrimoniului Asoaciației Salariaților din cadrul SNP Petrom SA. Mai avea la activ 8 ani de carceră în dosarul FNI, 6 ani și 2 luni în dosarul falimentării companiei Petromservice, 2 ani pentru favorizarea lui Nicolae Popa și unul pentru șantajarea lui Sebastian Ghiță.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Iunie 2021 - 08 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.