Un urs face ravagii la propriu în satul Cucuteni, din judeţul Dâmboviţa. Acesta intră în fiecare seară prin gospodăriile oamenilor omorând animalele. Localnicii se tem ca ursul să nu îi atace și pe ei.

Un urs face ravagii într-un sat din Dâmbovița

Locuitorii satului povestesc îngroziți că ursul le-a ucis mai multe animale și le-a dărâmat câțiva stupi de albine. Oamenii au început să se teamă deja și pentru propriile vieți. Disperați, localnicii au cerut ajutorul autorităților, după ce câțiva dintre săteni s-au întâlnit cu ursul pe drumurile din sat.

Oamenii au început să stea la pândă, să facă cu rândul , de frică că ursul le-ar putea omorâ și alte animale sau chiar îi poate ataca pe oameni. Animalul fioros a venit în satul lor după jumătatea lunii mai. De atunci, oamenii nu mai au liniște și le este frică să iasă din curți până și ziua amiaza mare.

Primăria a cerut ajutorul autorităților

„Am fost atacați de un urs. Seară de seară ne dă târcoale la gospodării, prin gospodării, pe drum, nu mai avem siguranță. Mi-a omorât două oi, un câine mi l-a atacat”, a spus un localnic.

Primarul localității a cerut ajutorul autorităților, însă până acum nu a primit nici un răspuns.Sătenii însă, au primit de mai multe ori mesaje prin sistemul RO-ALERT, prin care erau avertizați că în zona lor se află un urs ce prezintă pericol.

Citeste si:
Protejează-ți casa cu ajutorul luminilor
Cum să-ți protejezi casa cu...

Ursul a atacat gospodăriile oamenilor

„Și-a făcut simțită prezența în satul Cucuteni din comuna Moțăieni un urs, care a atacat o stână de oi. În seara următoare a pătruns în gospodăria unui cetățean, unde a atacat un berbec. A mai distrus niște stupi”, a declarat primarul comunei Moțăieni, Florin Iordache, potrivit stirileprotv.ro.

Sătenii speră ca autoritățile să ia măsuri cât mai curând și animalul să fie relocat din zona lor. Între timp, localnicii nu își mai lasă copiii nesupravegheați și aproape că nu mai ies din propriile curți.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.