Un urs face ravagii la propriu în satul Cucuteni, din judeţul Dâmboviţa. Acesta intră în fiecare seară prin gospodăriile oamenilor omorând animalele. Localnicii se tem ca ursul să nu îi atace și pe ei.

Un urs face ravagii într-un sat din Dâmbovița

Locuitorii satului povestesc îngroziți că ursul le-a ucis mai multe animale și le-a dărâmat câțiva stupi de albine. Oamenii au început să se teamă deja și pentru propriile vieți. Disperați, localnicii au cerut ajutorul autorităților, după ce câțiva dintre săteni s-au întâlnit cu ursul pe drumurile din sat.

Oamenii au început să stea la pândă, să facă cu rândul , de frică că ursul le-ar putea omorâ și alte animale sau chiar îi poate ataca pe oameni. Animalul fioros a venit în satul lor după jumătatea lunii mai. De atunci, oamenii nu mai au liniște și le este frică să iasă din curți până și ziua amiaza mare.

Primăria a cerut ajutorul autorităților

„Am fost atacați de un urs. Seară de seară ne dă târcoale la gospodării, prin gospodării, pe drum, nu mai avem siguranță. Mi-a omorât două oi, un câine mi l-a atacat”, a spus un localnic.

Primarul localității a cerut ajutorul autorităților, însă până acum nu a primit nici un răspuns.Sătenii însă, au primit de mai multe ori mesaje prin sistemul RO-ALERT, prin care erau avertizați că în zona lor se află un urs ce prezintă pericol.

Ursul a atacat gospodăriile oamenilor

„Și-a făcut simțită prezența în satul Cucuteni din comuna Moțăieni un urs, care a atacat o stână de oi. În seara următoare a pătruns în gospodăria unui cetățean, unde a atacat un berbec. A mai distrus niște stupi”, a declarat primarul comunei Moțăieni, Florin Iordache, potrivit stirileprotv.ro.

Sătenii speră ca autoritățile să ia măsuri cât mai curând și animalul să fie relocat din zona lor. Între timp, localnicii nu își mai lasă copiii nesupravegheați și aproape că nu mai ies din propriile curți.

Citeste si:
VIDEO Un pui de urs a ajutat un turist să își pornească mașina din loc
VIDEO Un pui de urs a ajutat...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Iunie 2021 - 10 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.