Clip video devenit viral pe rețelele de socializare! Un pui de urs a ajutat un turist să își pornească mașina din loc. Întâmplarea a avut loc în zona Transfăgărășan.

Un ursuleț a împins mașina unui turist pentru a-l ajuta să o pornească din loc

O înregistrare video a devenit extrem de populară și distribuită pe rețelele de socializare. În imagini se vede cum o mașină este staționată pe marginea drumului, iar un pui de urs se apropie timid de aceasta. Ursulețul începe să împingă mașina turistului din spate ca și cum ar încerca să îl ajute pe șofer să pornească din loc. La câțiva pași de mașină, mama ursulețului îl supraveghează liniștită.

Videoclipul a ajuns a fi viral pe Facebook și TikTok, internauții înduioșându-se de fapta micuțului urs. Postarea a acumulat peste 100 de mii de vizualizări și sute de distribuiri. Oamenii nu au întârziat să reacționeze cu comentarii despre fapta ursului.

„Așa se întâmplă dacă rămâi fără motorină, primești ajutor!”, a comentat cineva pe Facebook.

Chiar și așa, au fost persoane care au afirmat că urșii ar trebui să fie duși în locuri special amenajate pentru ei, pentru a nu fi un pericol pentru turiști, și la rândul lor, pentru a nu fi un pericol pentru cei din jur. Unii internauți au fost revoltați că autoritățile nu se ocupă de această problemă și că animalele sunt înfometate și ies în stradă de nevoie.

Mai bine de doi ani, în România s-au înregistrat multiple cazuri în care urșii au atacat oameni, au ieșit din pădure în stradă pentru a căuta de mâncare sau pur și simplu au fost zăriți plimbându-se prin unele localități montane. La rândul lor, oamenii cărora li se făcea milă îi hrăneau, lucru ce a agravat situația. Autoritățile au promis amenzi pentru turiștii care vor fi prinși că le dau de mâncare urșilor.

Citeste si:
Un urs a fost accidentat de două mașini pe DN1. Care este starea...
Un urs a fost accidentat de...


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 August 2022 - 02 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.