In decursul noptii de miercuri spre joi, au avut loc doua cutremure in Vrancea si unul de magnitudine mai mica in Transilvania.

Conform informatiilor furnizate de Institutul National pentru Fizica Pamantului, primul cutremur in ordine cronologica ar fi avut loc in Vrancea, la ora 1:22. Cutremurul a avut o magnitudine de 3,2 grade la o adancime de 85 de kilometri. Nistoresti, Nereju, Tulnici, Paulesti si Andreiasu de Jos erau cele mai apropiate localitati de epicentru, relateaza MEDIAFAX.

Apoi la ora 3.22, joi dimineata, in Transilvania a avut loc un cutremur cu o magnitudine mai mica de doar 2 grade in Transilvania. Seismul s-a manifestat la o adancime de cinci kilometri, localitatile cele mai apropiate de epicentru fiind Bretea Romana, Densus, Calan, Salasu de Sus si Hunedoara.

Ultimul miscare tectonica majora s-a manifestat tot in Vrancea la ora 5.06 dimineata si a produs un cutremur de 3,3 grade pe scara Richter. Seismul s-a produs la o adancime de 131 de kilometri, iar localitatile cele mai apropiate de epicentru sunt Nereju, Andreiasu de Jos, Nistoresti, Lopatari si Paulesti.

Desi cutremurele din Romania nu au fost destul de grave pentru a provoca daune, s-au petrecut in aceeasi noapte cu seismul din Turcia de 5,7 grade pe scara Richter, soldat pana la ora actuala cu 7 victime.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.