Jandarmii francezi din localitatea Nozeroy au retinut marti 13 romani, majoritatea barbati, suspectati de trafic de ciuperci, relateaza Le Progres.

Barbatii inchiriasera de doua saptamani o locuinta la Faviere, un sat situat la cativa kilometri de Nozeroy. In acest sat cu numai 28 de locuitori, prezenta subita a celor 13 romani nu a putut trece neobservata.

Jandarmii au descoperit aproximativ zece ladite cu sute de kilograme de ciuperci comestibile. In Franta, cantitatea de ciuperci culese in padure nu poate depasi cinci kilograme de persoana pe zi, iar acestea trebuie sa fie destinate exclusiv consumului personal.

Romanii au recunoscut ca ciupercile urmau sa fie vandute in regiunea Rhone-Alpes. Ei au fost amendati, iar marfa a fost confiscata si distrusa, relateaza MEDIAFAX.

  • Saptamana trecuta, aproximativ 30 de persoane au fost retinute in departamentul Drome, dupa ce mai multi romani si bulgari au cules intre 600 si 700 de kilograme de ciuperci.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.