Peste 39% dintre respondenti sunt ingrijorati cu privire la bolile cardiovasculare si atacul de cord, in timp ce aproximativ 4% sunt ingrijorati cu privire la bolile oncologice ca o posibila amenintare in urmatorii cinci ani.

Datele sondajului de opinie derulat de IMAS pe un esantion de 900 de persoane, reprezentativ la nivel national (acopera toate cele 42 de judete si toate orasele cu peste 200.000 de locuitori) au aratat ca peste 60% dintre romani isi apreciaza starea de sanatate ca fiind “buna”, “foarte buna” sau “excelenta”, 77% dintre acestia spunand ca nu sufera de nicio boala cronica, scrie Healthy.

In plus, rezultatele sondajului realizat de Philips au aratat ca 11% isi fac griji pentru pierderea vederii, 16% pentru boli locomotorii, iar 8% pentru infarct, in timp ce peste 42% dintre respondenti nu cred ca sunt expusi si nu isi fac griji in privinta sanatatii.

In ceea ce priveste intrebarea referitoare la diagnosticare, peste 63% dintre respondenti considera ca in Romania nu exista suficiente tehnologii disponibile care sa asigure stabilirea unui diagnostic precoce si initierea unui tratament in stadiile incipiente ale bolii, in timp ce peste 47% cred ca diagnosticele moderne pot prelungi speranta de viata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.