Recensamantul populatiei si al locuintelor se va desfasura intre 20 si 31 octombrie si este cel mai complex recensamant realizat dupa 1989 in Romania.

Posibilitatea persoanelor de a-si declara dubla cetatenie, apartenenta la o anumita etnie sau cult religios, dar si intrebarile pentru persoanele cu dizabilitati sunt printre noutatile introduse in Recensamantul populatiei si al locuintelor, potrivit MEDIAFAX.

Primele date vor fi facute publice cel tarziu la sfarsitul lunii ianuarie 2012. Datele preliminare ale recensamantului, cum ar fi numarul de persoane recenzate, numarul de persoane plecate din tara, structura populatiei pe sexe sau numarul de cetateni straini, vor fi prezentate in luna aprilie 2013, urmand ca datele finale sa fie date publicitatii in trimestrul IV al anului 2013.


"Daca ar fi sa emitem o ipoteza legata de acest recensamant aceasta ar fi reducerea populatiei. In mod constant, din 1990 sporul populatiei Romaniei este unul negativ. De asemenea, cei plecati din tara pentru o perioada mai mare de 12 luni nu mai sunt socotiti ca facand parte din populatia tarii", a declarat presedintele Institutului National de Statistica (INS), Vergil Voineagu.

In urma recensamantului se va afla cate persoane sunt apte de munca, cati someri si pensionari exista sau care este nivelul de pregatire al poulatiei.

Romania se alatura astfel tarilor care realizeaza recensamantul national. Este un recensamant unic in Romania, primul care se desfasoara dupa intrarea in Uniunea Europeana.

Citeste si: Ce faci daca nu esti acasa la recensamant?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.