Care sunt cauzele? Romania sta cel mai prost la capitolele natalitate, mortalitate infantila si speranta de viata.

Populatia Romaniei este in continua scadere in ultimii 20 de ani. Inca din anul 1990, cand a atins recordul de 23 de milioane, populatia a scazut pana la 18 milioane in 2011.

  • Care sunt cauzele?

Cea mai grava este problema natalitati, Romania inregistrand cel mai slab nivel din Uniunea Europeana. Daca in 1990 se nasteau peste 300 mii de copii, in 2010, media este putin peste 200 de mii. Mai mult, varsta mamelor este din ce in ce mai mare, iar tot mai multi oameni nu isi doresc copii multi. [Romania, prima in UE la mortalitate infantila].

Cat despre speranta de viata, In Romania, media este de 73 de ani si jumatate, mai putin decat tari precum Germania, Spania, Italia sau Suedia, unde media este peste 80 de ani.

Totodata, rata mortalitatii, in general, este una dintre cele mai ridicate la nivel european, iar mortalitatea infantila este cea mai mare din Europa, cu 10 decese la 1000 de nascuti. La tate acestea se adauga faptul ca, anual, se estimeaza ca parasesc tara peste 10 mii de persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.