Persoanele absente temporar de la domiciliu la momentul efectuarii recensamantului populatiei si locuintelor vor fi inregistrate de catre recenzori pe baza informatiilor primite inclusiv de la vecini si preot, conform unei hotarari de guvern care reglementeaza modul de organizare a recensamantului.
Astfel, recenzorii vor putea folosi si surse indirecte de colectare a datelor, persoanele absente temporar de la domiciliu urmand sa fie inregistrate pe baza informatiilor de la celelalte persoane din locuinta, de la vecini, preot sau primarie, conform actului normativ, scrie MEDIAFAX.


Recensamantul populatiei si locuintelor, programat pentru 20-31 octombrie 2011, va costa 193 milioane lei, iar datele finale vor fi prezentate in 2014, cetatenii care refuza sa raspunda putand fi amendati cu pana la 5.000 lei.

Peste 120.000 persoane vor participa la colectarea datelor, primele rezultate ale recensamantului urmand sa fie prezentate publice in trimestrul I al anului 2012.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.