Asociatia Umanista Romana organizeaza un protest impotriva finantarii din bani publici a lucrarilor pentru ridicarea Catedralei Mantuirii Neamului.

Potrivit Asociatiei Umaniste Romane, statul roman a contribuit deja la sustinerea catedralei Mantuirii Neamului cu donarea, „prin incalcarea Constitutiei”, a terenului de 11 ha proprietate publica in valoare de circa 200 milioane de euro si cu sume acordate recent de catre Guvern, Primaria Generala si Primaria sectorului 3 in valoare de 25 milioane de lei.

Aceste finantari din bani publici trebuie sa inceteze iar catedrala, daca va fi vreodata construita, sa fie realizata exclusiv din donatii sau fonduri private. Politicienii populisti vor avea tendinta sa aloce la nesfarsit fonduri publice pentru a satisface cerintele constante ale bisericii precum pretentia de a sustine de la buget construirea CMN”, spun protestatarii.

Protestul va avea loc miercuri, 5 octombrie, in Parcul Izvor din Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.