Pentru persoanele care nu agreaza ideea de a tine o dieta, exista alte solutii mai simple.

  • Preparatele crude

Alege ca macar o masa din zi sa fie constituita din legume sau fructe crude. Fructele nu trebuie consumate dupa masa, ci intre mese, deoarece fermenteaza si ingreuneaza digestia.

O salata pe zi este ideala atat timp cat legumele se afla inca in sezonul lor. Profitati cat mai mult si mancati legume crude in fiecare zi.

  • Carne? Oua?

Este recomandat ca o singura masa din zi sa contina carne, insa nu o bucata foarte mare. Mai multa carne va incarca ficatul si rinichii si, iar in timp predispune la colesterol marit. Trebuie sa alegeti carne de pui, curcan, peste sau fructe de mare si sa nu o prajiti. Folositi ca metode de preparare fierberea, gratarul cu aburi sau cuptorul.

Ouale sunt recomandate rar, unul pe saptamana daca aveti ca obiectiv slabirea.

  • Apa

Consumati numai apa pe parcursul zilei, exceptie facand cafeaua de dimineata. Unele ceaiuri pot predispune la pietre sau nisip la rinichi, iar sucurile de fructe pot fi inlocuite cu fructele consumate integral.

Citeste articolul integral in Healthy


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.