Medicii specialisti nu au primit banii de la CNAS din luna mai. In aceste conditii, acestia nu isi vor mai putea continua activitatea.

CNAS intarzie in mod nejustificat platile catre ambulatoriul de specialitate, anunta Alianta pentru Sanatate din Romania, in conditiile in care activitatea medicilor din ambulatoriul de specialitate ar putea fi singurul mecanism de scadere a cheltuielilor din sistem.

"In cei doi ani de cand a fost implementat programul SIUI - instrumentul prin care se contabilizeaza serviciile medicale prestate si valoarea de plata catre medici - s-a demonstrat ca are multiple erori si intampina o mare rezistenta din partea caselor judetene de asigurari de sanatate. Aceste probleme duc la distrugerea ambulatoriului de specialitate", a declarat Cristian Hotoboc, Presedinte Alianta pentru Sanatate din Romania.

  • Ambulatoriul de specialitate este in pericol de disparitie

Blocarea activitatii medicilor din ambulatoriul de specialitate de catre CNAS determina limitarea accesului pacientului la sistemul de sanatate. Consecintele sunt grave, deoarece ambulatoriul de specialitate este o veriga foarte importanta, fara de care sistemul nu poate functiona.

Astfel, cel mai mult pot avea de suferit pacientii cu boli grave care nu vor mai beneficia de precizarea diagnosticului si prescrierea terapiilor in timp util. Drept urmare, "Guvernul ar trebui sa intervina si sa sprijine activitatea medicilor din ambulatoriu prin monitorizarea atenta a activitatii CNAS", mentioneaza Vasile Barbu, Secretar General Alianta pentru Sanatate din Romania si Presedinte Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor.

Citeste si: Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a demisionat

Numarul medicilor romani care vor sa plece in strainate s-a dublat


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.