Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, si-a anuntat astazi demisia din functie, nemultumit de banii primiti de MS la rectificarea bugetara.

Cseke Attila sustine ca aceasta problema s-a discutat fara a i se cere punctul de vedere, precizand ca in mandatul sau a avut mai multe dispute cu reprezentanti ai Ministerului Finantelor, relateaza MEDIAFAX.

Cseke Attila a adaugat ca abia miercuri, la ora 14.00, a primit proiectul rectificarii bugetare, fapt pe care l-a calificat ca fiind "extrem de grav".

Ministrul si-a exprimat ulterior nemultumirea si in sedinta de Guvern de miercuri, iar astazi a avut o discutie cu premierul Emil Boc, caruia i-a inaintat demisia. Cseke Attila a precizat ca premierul i-a cerut sa nu demisioneze.

"Reformele trebuie continuate, este mult de lucru pana vom ajunge la un sistem sanitar eficient, e nevoie de multi bani, dar nu sunt de acord sa nu fiu consultat in privinta rectificarii bugetare", a declarat acesta, potrivit realitatea.net.

  • Cseke Attila, criticat de presedintele Traian Basescu

Cseke a fost criticat recent de presedintele Traian Basescu, acesta declarand ca ministrul Sanatatii si presedintele CNAS "ori se inteleg" si "pun ordine in cheltuieli", ori pleaca de la cele doua institutii.

Seful statului a mentionat ca, in ultimul trimestru al anului trecut, Guvernul a luat din alte domenii si a dat 2,5 miliarde de lei pentru stingerea arieratelor in sanatate. Pe de alta parte, ministrul Cseke Attila declara ca "bugetul Sanatatii are nevoie la rectificarea bugetara de patru miliarde de lei, cele mai mari probleme financiare fiind la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, unde sunt necesare trei sferturi din suma totala pe care o vom solicita".

In ciuda pozitiei acestuia, la rectificarea bugetara Ministerul Sanatatii a primit doar 341,2 milioane lei reprezentand transferuri din bugetul de stat catre bugetul Fondului National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate pentru acoperirea deficitului acestuia.

Citeste si:
Ministrul Sănătății, anunț despre numărul îmbolnăvirilor de gripă...
Ministrul Sănătății, anunț...

Citeste si: Rectificarea bugetara 2011: Ce sume vor fi alocate fiecarui minister?

Peste 80% dintre medicii romani lucreaza in conditii periculoase


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.