Germanii lofera romanilor peste 100 de locuri de munca. Vezi cum poti obtine un loc de munca.

Persoanele interesate de obtinerea de locuri de munca in strainatate trebuie sa trimita un CV, de tip Europass, in limba engleza, romana sau germana companiei cu care vor sa colaboreze. Pentru mai multe informatii pot fi contactati consilierii EURES pe site-ul oficial al retelei.

La nivelul statelor membre UE, angajatorii din domenii ca agricultura si industria hoteliera ofera posibilitati de angajare si persoanelor necalificate sau putin calificate, potrivit Gandul. Cei mai multi romani au fost angajati prin acest program in state precum Danemarca, Spania si Germania. [Guvernul spaniol: LIBER pentru muncitorii romani].

  • Oferte disponibile
Angajatorii germani recruteaza, in aceasta perioada, 122 de persoane. Salariul brut oferit variaza intre 1.200 si 2.000 de euro lunar, in functie de profesie. Persoanele interesate trebuie sa cunoasca la nivel mediu limba germana, sa aiba cunostinte de limba engleza si experienta in domeniu.

· bucatar - 83 de posturi
· ajutor de bucatar -20 de posturi
· ospatar - 2 posturi
· specialist in restaurant - 4 posturi
· camerista - 3 posturi
· asistenta medicala - 10 posturi

Guvernul spaniol: LIBER pentru muncitorii romani!

Totodata, doua firme daneze vor sa recruteze 55 de persoane din Romania, care cunosc bine limba engleza si au experienta in montarea, intretinerea si asigurarea service-ului turbinelor eoline, dar si persoane care au mai lucrat in sectorul agricol si au absolvit facultati cu profil zootehnic sau de medicina veterinara. Salariul brut lunar pe care il poate obtine din partea unei ferme un muncitor calificat este de 1.260 de euro.

Austricii
ofera la randul lor 30 de posturi de drujbist calificat, platite cu un salariu net de 1.200 de euro pe luna si un post de mecanic auto.

Citeste si:
Cu ce lider se întâlnește Vladimir Putin în prima sa vizită în...
Cu ce lider se întâlnește...

Citeste si: Mirajul strainatatii: In ce domenii isi doresc romanii sa lucreze peste hotare?

Tinerii "ar fugi" in stainatate pentru un job


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.