Aproximativ 2.000 de tone de alge au fost stranse de pe plaje luna aceasta de catre lucratorii Administratiei Bazinale de Apa Dobrogea-Litoral (ABADL), cea mai mare cantitate provenind din zona Cazino - Victory, din statiunea Mamaia.

Potrivit responsabilului de comunicare al ABADL, Catalin Anton, Sistemul de Gospodarire al Apelor Constanta a strans in aceasta luna de pe plajele litorale aproximativ 2.000 de tone de alge, cantitatea adunata de la inceputul anului si pana in prezent fiind de peste 9.300 de tone, scrie MEDIAFAX.

"In aceste zile se intervine in zona Cazino - Victory din Mamaia, pentru strangerea cantitatilor importante de alge existente pe unele sectoare de plaja. Miercuri seara, angajatii ABADL au colectat 280 de tone de alge, de pe o lungime a tarmului de 300 de metri, o latime de 30 de metri. Inaltimea cordonului de alge era de aproximativ 0,3 metri. Se estimeaza ca in aceeasi zona vor mai fi colectate joi seara, aproximativ 600 de tone de alge", a afirmat Catalin Anton, care a mai precizat ca in zona respectiva lucreaza 20 de muncitori, care actioneaza cu sase tractoare, doua autobasculante, patru incarcatoare si un utilaj specializat de colectat alge.

ABADL, prin Sistemul de Gospodarire al Apelor Constanta, va asigura in permanenta personal pentru control si interventie pe plajele de pe litoral, inclusiv in zilele de weekend. Responsabilul de comunicare al Administratiei Bazinale de Apa spune ca au fost stabilite astfel trei zone de interventie, si anume Navodari - Mamaia - Constanta, Eforie - Costinesti si Olimp - Vama Veche.

"Prezenta alegelor se constata in cantitati semnificative pe cateva sectoare de plaja din statiunea Mamaia, din Constanta si din Eforie Sud. In restul sectoarelor de plaja prezenta algelor este una nesemnificativa. Pentru a diminua efectele acestui fenomen, Administratia Bazinala de Apa Dobrogea-Litoral a marit numarul de utilaje si de forte umane.

Pentru a asigura o interventie cat mai eficienta, Sistemul de Gospodarire al Apelor Constanta a mobilizat personalul sa lucreze in ture, atat noaptea cat si pe timpul zilei. Interventia cu utilajele de mare capacitate se va face insa doar pe timpul noptii, deoarece aceste utilaje nu pot intra printre turistii veniti sa isi petreaca vacanta la mare", a mai afirmat Catalin Anton.

Citeste si:
Festivalul Național de Muzică Ușoară Mamaia, revenire de gală, cu o...
Festivalul Național de Muzică...

El a mai precizat ca ABADL are obligatia de a interveni in zonele unde se constata o prezenta masiva a algelor, in celelalte cazuri obligatia revenindu-le operatorilor de plaje.

"Turistii pot face orice sesizari si reclamatii cu privire la aspectul plajelor. Dispeceratul Administratiei Bazinale de Apa va functiona non stop, iar reclamatiile vor fi inregistrate intr-un registru unic de sugestii si reclamatii"
, a mai spus Catalin Anton.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.