Dupa aproape 15 ani de la primul animal clonat, devine tot mai frecventa intrebarea dincolo de problemele legate de morala - daca se poate folosi in alimentatie carnea provenita de la animale clonate.

Rezervele consumatorilor se leaga de posibile riscuri asupra sanatatii - pentru ca nu se cunosc efectele pe termen lung - dar si de protectia mediului. Pe de alta parte, se pare ca animalele clonate sufera de anumite boli sau traiesc mai putin, potrivit Forbes Romania.

Problema nu este insa deloc simpla, mai ales ca exista chiar un dezacord major intre Parlamentul European si Consiliul UE legat de alimentele derivate din animale clonate si nanotehnologie.

Consiliul si Comisia sunt de acord cu interzicerea alimentelor provenite de la animale clonate, dar nu doresc extinderea interdictiei la descendentii acestora.

Pe de alta parte, nu exista reguli care sa interzica alimentele derivate din animale clonate la nivel european. Conform unui regulament din 1997, in vigoare la momentul actual, alimentele derivate din animale clonate trebuie autorizate inaintea comercializarii, dar nu si alimentele derivate din descendentii acestora.

Citeste mai multe despre alimentele provenite de la animale clonate pe www.forbes.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.