Consumate crude, semintele fructelor si legumelor sunt adevarate medicamente naturiste. Statisticile spun ca romanii "rontaie" mai multe seminte decat americanii, considerati cei mai mari consumatori de popocorn.

De-a lungul timpului, romanii au folosit semintele legumelor si fructelor ca leac pentru diferite afectiuni. Astfel, semintele faceau parte din retetele magice ale vindecatorilor de odinioara, iar astazi sunt folosite ca ingrediente pentru cele mai eficiente preparate naturiste. Consumate crude, au cel mai puternic efect.

  • Micile uzine de medicamente!

Pe vremuri, taranii considerau semintele ca fiind pastratoarele vietii, adevar demonstrat si de medicina moderna care a descoperit faptul ca, inainte sa se transforme in plante verzi, semintele contin energii uriase si substante benefice pentru organism. Terapia cu seminte nu presupune consumul exclusiv al semintelor ci, in combinatie cu un regim sanatos bazat pe legume si fructe. Pentru a fi eficiente terapeutic, semintele se mananca neprajite, deoarece prin preparare termica, cea mai mare parte a proprietatilor lor vindecatoare este distrusa.

Din seminte se pot prepara si remedii sub forma de pulberi, tincturi, uleiuri, decocturi, cataplasme sau infuzii. Mai trebuie stiut faptul ca semintele, desi par uscate si moarte, sint organisme vii, bogate in nutrienti. De aceea, consumul semintelor intre mese, in locul gustarilor, pe langa rolul extrem de benefic, sunt satioase. Nu intamplator terapia cu seminte este inclusa in regimurile dietetice.

  • Seminte de dovleac pentru inima

Dietologii din Japonia pun semintele de dovleac pe primul loc in tabelul produselor alimentare, deoarece contin 36-52% grasimi, vitamine, microelemente si, mai ales, zinc. Sunt recomandate in lupta cu prostatita, constipatia si balonarea, au efect diuretic, intaresc muschii inimii si rinichii, ajuta la cresterea parului si elimina metalele grele din organism.

Afla mai multe despre acest subiect pe Healthy.ro.

Citeste si:
Cum organizezi o nuntă la conac: 5 sfaturi utile
Cum organizezi o nuntă la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.