Fetita in varsta de sapte ani care a murit aspirata de conducta de evacuare a apei la un strand din Oradea era copilul unui pastor penticostal, profesor de religie la Liceul Teologic Penticostal Betel din municipiu, iar mama fetitei este profesor de istorie si geografie la acelasi liceu.

Parintii fetitei au ridicat, duminica dimineata, de la Serviciul Judetean de Medicina Legala, corpul acesteia. Fetita va fi inmormantata luni, la Lugasu de Jos. In acelasi timp, medicii legisti au stabilit ca fetita a murit inecata.

  • Parchetul Judecatoriei Oradea a constituit un dosar penal in acest caz
Purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Bihor a precizat ca dosarul s-a deschis pentru acuzatia de ucidere din culpa, iar in prezent se fac investigatii pentru identificarea persoanelor responsabile de producerea tragediei, scrie MEDIAFAX.

Incidentul de la strandul din Oradea unde o fetita de sapte ani a murit aspirata de o conducta de evacuare a apei s-a petrecut in timp ce bazinul era golit, reprezentantii strandului sustinand ca fetita era nesupravegheata si ca nu avea ce sa caute in bazin pentru ca se anuntase ca apa va fi golita.

Incidentul s-a petrecut sambata, in jurul orei 16.00, cand angajatii strandului au inceput sa evacueze apa din bazine. La ora respectiva in bazin mai erau cateva persoane, desi se anuntase ca acesta va fi golit, iar fetita era in apa nesupravegheata. Gura de avacuare care a absorbit-o pe fetita se afla pe fundul bazinului, la intersectarea cu peretele, iar forta de absorbtie este foarte mare.

In plus, gura de evacuare era neacoperita de grilaj. Purtatorul de cuvant al RAPAS sustine ca la momentul la care bazinul fusese umplut cu apa sita se afla pe gura de avacuare, insa intre timp aceasta a "disparut". Purtatorul de cuvant al RAPAS a mai sustinut ca oamenii sunt anuntati cand se goleste apa din bazin.

"Oamenii care vin aici la bazin stiu foarte bine ca se goleste bazinul, care urmeaza sa fie umplut cu 3-4 ore inainte de inchidere, ca sa aiba timp sa se goleasca si sa se curete. Golirea bazinului se anunta de catre un angajat, prin statie sau verbal. De data aceasta, omul nostru declara ca i-a anuntat pe oameni verbal, de la capatul bazinului.

Citeste si:
Un gigant finlandez vine în România: Va oferi salarii duble față de...
Un gigant finlandez vine în...

Fiind strandul in care bazinul se foloseste mai mult de catre pensionari, nu ii prea poti scoate din apa. Sambata, mai multi copii s-au balacit in continuare, vazand ca apa scade. Fata n-a fost supravegheata, din declaratiile oamenilor am inteles ca era cu bunica si aceasta statea pe patura, iar pe copil l-a prins vartejul. Regulamentul spune ca atunci cand se da drumul la apa oamenii trebuie sa inceapa sa paraseasca bazinul”, a mai declarat purtatorul de cuvant al RAPAS.

El sustine ca, in noaptea de sambata spre duminica, gura de avacuare a apei care a tras fetita la fundul bazinului a fost din nou acoperita, fiind montat un nou grilaj, astfel ca strandul, inclusiv bazinul in care s-a produs incidentul, au fost redeschise duminica.

"Politia ne-a dat voie sa umplem bazinul si am inceput sa il umplem. Intre timp, il cautam pe cel care a smuls grilajul de acolo”,
a mai spus purtatorul de cuvant al RAPAS.

  • Inspectoratul de Politie al Judetului Bihor a deschis o ancheta in acest caz, fiind anuntati si procurorii.
Citeste si:
Leonardo DiCaprio a salvat un barbat de la inec, ce era cautat de pest
Leonardo DiCaprio a salvat un...

Fetita in varsta de sapte ani se afla, sambata dupa-amiaza, intr-unul din bazinele strandului, care era plin cu apa, iar la un moment dat a fost trasa la fund, prin forta apei. Copilul a fost scos pe marginea bazinului de catre oamenii aflati la bazin.

Seful echipajului SMURD care a intervenit in acest caz, dr. Adriana Balan, declara ca fetita a fost gasita in stop cardio-respirator si a fost dusa la Spitalul Judetean din Oradea, unde insa a decedat.

Potrivit sefului Unitatii de Primire a Urgentelor din cadrul Spitalului Clinic Judetean, dr. Hadrian Borcea, cazul fetitei nu este singular in strandurile din Oradea si din Baile Felix, aflate in apropiere, fiind cauzate de faptul ca gurile de evacuare a apei din bazine nu sunt bine protejate.

"Din cate imi amintesc, in ultimii cinci ani este al treilea caz de absorbtie in sorbul de evacuare. Traumatismele in asemenea cazuri sunt foarte puternice. Practic, fetita nu a decedat pentru ca s-a inecat, ci, cel mai probabil, din cauza traumatismelor suferite. Puterea de aspirare este foarte mare. Nu inteleg cum strandurile pot functiona astfel, din moment ce exista sisteme de protectie speciale”,
a precizat medicul.

Citeste si:
Copiii romi din Sibiu au interzis la singurul ștrand din oraș
Copiii romi din Sibiu au...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.