Copiii romi din Sibiu au interdicție la singurul ștrand din oraș pentru că, potrivit patronului ștrandului, la ultimele vizite ar fi produs pagube și ar fi deranjat restul clienților.

Sibiu: Copiii romi au interzis la singurul ștrand din oraș

Patronul ștrandului din Sibiu, Ioan Popa, susține că își rezervă dreptul de a-și selecta clientela și că la mijloc nu este vorba despre discriminare. Jenny Rasche, președinta Asociației „Kinderhilfe Fur Siebenburgen”/„Speranță și Zâmbet”, prin intermediul căreia sunt sprijinite familiile nevoiașe și îndeosebi copiii care provin din medii defavorizate, a vrut să le facă o surpriză copiilor din Turnișor pe care îi are în grijă.

Astfel, i-a dus pe toți, în prima zi din iulie, să se răcorească și să se relaxeze la ștrandul din Sibiu. Bucuria celor mici a ținut până la poarta ștrandului. La casa de bilete, Jenny a aflat că aceștia nu pot intra pentru că sunt romi.

„Fundația noastră a invitat niște copii săraci din Turnișor la ștrand în Sibiu și surpriză mare, nu mai lasă țigani în ștrand. Ni s-a zis că oamenii de etnie romă nu mai au voie, iar copiii nu pot intra”, a spus Jenny Rasche pentru Ora de Sibiu.

Patronul ștrandului din localitate se plânge că i-au provocat stricăciuni de mii de euro

Ioan Popa a explicat pentru sursa citată că a luat hotărârea de a interzice accesul romilor după ce, zilele trecute, mulți dintre ei au creat stricăciuni de mii de euro. El a menționat că nu este vorba despre rasism.

„Ieri (n.red.: joi) mi-au umplut de muștar și cu mâncare bazinele. Vin cu 20-50 de copii aici, fără costume de baie, intră îmbrăcați în apă. Am avut muștar și săpunuri în piscine. Au stricat un robot pe care am dat 13.000 de euro. Astăzi a fost circ. Și-au ridicat rochiile în cap să își arate comorile. Nu mai intră lumea la ștrand din cauza lor, se sperie și pleacă clienții.

Citeste si:
Podul Minciunilor din Sibiu se închide pentru lucrări de reparație
Podul Minciunilor din Sibiu...

Nu este vorba despre rasism. Sunt destui oameni de etnie pe aici și sunt civilizați. Dar trupele de copii care au fost și au distrus nu mai au voie să vină. O să selectez clientela. Nu mai pot așa, de aia nu mai vine lumea la ștrand”, spune Ioan Popa, patronul ștrandului.

Afaceristul susține că grupul de copii de vineri este același care a provocat stricăciuni joi, însă Jenny îl contrazice. „Noi anul acesta nu am fost la ștrandul ăsta. Indiferent ce a fost înainte, nu au cum să aibă legătură cu noi, având în vedere că nu am avut deloc acces la ștrand până acum”, spune femeia.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Iulie 2022 - 01 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.