Ani de zile era interzis sa mananci carbohidrati daca iti doreai sa slabesti, insa o noua dieta care i-a luat prin surprindere pe americani recomanda pastele, painea si cartofii pentru curele de slabire rapide.

Dietele in care carbohidratii lipseau aproape cu desavarsire erau pe val in urma cu putin timp, potrivit dailymail.co.uk. Carbohidratii erau alimente non-grata, de care fugea toata lumea.

Toti care au incercat curele de slabire fara carbohidrati s-au plans ca se abtin cu greu de la aceste alimente (care, intre noi fie vorba, nu ar trebui sa lipseasca dintr-o alimentatie echilibrata, sanatoasa). De altfel e foarte tentant pentru oricine sa manance paste, paine proaspa, aburinda, orez cu pui sau cartofi dulce cu branza si smantana la cuptor, dar ca sa scape de kilogramele in plus cele mai multe persoane prefera sa le evite in totalitate, si sa inghita in sec.

  • Insa chiar trebuie sa ne chinuim asa de rau? Cine spune ca sunt in totalitate rele pentru silueta noastra?

O noua dieta ne incurajeaza sa mancam spaghetti, cartofi si putem sa slabim trei kg intr-o saptamana. Studiile au demonstrat ca nu toti carbohidratii sunt daunatori organismului, asa cum s-ar bate cu pumnii in piept sustinatorii dietelor Dukan sau Atkins. Unii carbohidrati contin o substanta, numita si amidon rezistent, care ajuta la pierderea kilogramelor in plus.

Aceasta substanta se gaseste in banane, ovaz, fasole si cartofi, si rezista digestiei. Amidonul ajunge in sistemul digestiv aproape intact, produce acizi grasi care stimuleaza enzime care topesc grasimea, mai ales in zona abdominala si te face sa te simti satul pentru mai mult timp.

Noua dieta este prezentata in cartea "The Carb Lover's Diet", scrisa de catre editorul pe sanatate si nutritionista Ellen Kunes, care i-a dat convins deja pe americani. Ne va convinge oare si pe noi?

  • Carbohidrati buni, carbohidrati rai, complecsi sau simpli – care sunt diferentele intre ei? Desprecopii va ofera raspunsul
Carbohidrati buni

Cerealele integrale
Painea integrala
Fructele
Legumele
Orezul brun
Turtele si biscuitii de ovaz
Orzul
Fasolea
Lintea
Cartofii

Carbohidrati nu prea buni

Cerealele rafinate
Painea alba
Gogosile
Biscuitii
Prajiturile
Bauturile acidulate
Crispurile
Chipsurile
Pastele fainoase
Siropurile din dulceata

Citeste si:
Carmen Tănase, despre lupta cu kilogramele în plus: „Acasă mănânc...
Carmen Tănase, despre lupta...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.