Emil Boc a declarat, joi, la Ministerul Muncii, ca numarul contractelor de munca incheiate in perioada 1 mai - 1 iunie a fost de 353.339, iar totalul a depasit maximul inregistrat in 2008, ceea ce confirma afirmatiile privind iesirea din recesiune.

Potrivit acestuia, in intervalul 1 mai - 1 iunie, in Romania s-au inregistrat 353.339 de noi contracte de munca, ponderea covarsitoare avand-o contractele pe durata nedeterminata (68%).

" Asta inseamna ca cei care au contracte de munca nu mai depind de asistenta sociala a statului . Se fac economii la bugetul de stat. Tot atatea persoane cu noi contracte au asigurari la salarii, la pensie"
, a spus Boc, potrivit MEDIAFAX.

Astfel, in Romania, in prezent sunt 6.315.381 de contracte active, cel mai mare numar inregistrat din 2008, de cand exista Registrul electronic de evidenta a salariatilor. "Inseamna ca afirmatia ca Romania a iesit oficial din recesiune este confirmata", a adaugat Emil Boc.


Cele mai multe contracte de munca au fost incheiate in Bucuresti, Constanta, Timis, Cluj, Prahova, Brasov, Iasi, Dolj, Arges. Totodata, cele mai numeroase contracte au fost incheiate in industria prelucratoare, a comertului cu amanuntul sau cu ridicata, in contructii, turism.

Intre timp, vor continua controalelor privind munca exercitata fara forme legale. [Zilele sunt numarate pentru munca la negru].

Citeste si: Sindicalistii: Contractele nu sunt neaparat noi locuri de munca


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.