Cum putem combate stresul cu ajutorul alimentelor?

  • Cum iti dai seama ca esti stresat?

Stresul se poate manifesta prin manifestari precum stare de agitatie interioara, chiar daca aparent afirmi calm, dureri de cap, tulburarile de somn, frecventa infectiilor, scaderea atentiei si a capacitatii de memorare sau scaderea capacitatilor fizice.

Alimente care elimina stresul

Fructele

Fructele sunt puternic vitaminizante si activeaza o parte importanta din mecanismele antistres. Enzimele continute de acestea favorizeaza mentinerea echilibrului celular, iar antioxidantii ajuta la eliminarea stresului oxidativ. Se recomanda sa consumati fructele in stare proaspata.

Legumele

Legumele contin vitamine si minerale esentiale pentru buna functionare a organismului. In urma carentelor de vitamine si minerale anumite procese din organism sunt perturbate, iar stresul se instaleaza rapid. Principalul hormon al stresului este cortizolul, un hormon cu multiple implicatii organice
.

Algele marine

Acestea contin nutrienti unici puternic regeneranti cu capacitati curative si preventive. Celulele uzate sunt stimulate sa se regenereze si de asemenea algele marine sunt cunoscute pentru efectele lor benefice asupra sistemului nervos.

Condimentele

Condimentele naturale, cele uscate si maruntite, precum piperul si boia, au un efect de tonifiere asupra sistemului digestiv, dar si asupra sistemului nervos. Condimentele sunt utile in combaterea asteniilor, stresului, asteniei sexuale etc.

Sursa: Healthy.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.