In prezent, micutele ace chinezesti pot vindeca tot felul de dureri, boli, insomnii si chiar ne pot scapa de vicii. Cum a luat fiinta aceasta practica traditionala?

Cu mii de ani in urma, chinezii credeau ca bolile sunt produse de spirite rele care salasuiesc in corpul omului bolnav. Daca animalele salbatice, spuneau inteleptii vremii, pot fi alungate si chiar rapuse cu pietre, mai ales cu cele ascutite, de ce nu si spiritele rele care provoaca bolile?

Astfel, in baza acestei credinte, chinezii au inceput sa intepe pielea bolnavilor, initial cu pietre foarte ascutite, ulterior cu aschii de bambus si oase de animale, iar mai tarziu cu ace confectionate din metale sau aliaje (fier, bronz, aur, argint). De-a lungul timpului, au observat ca aceasta metoda usureaza anumite suferinte, mai ales durerile.

In secolul al VI-lea, din China, acupunctura a patruns in Japonia, Coreea si Vietnam.

Prima tara din Europa in care s-a practicat acupunctura a fost Franta, unde a patruns prin intermediul delegatiei trimise in China de Ludovic al XIV-lea. Aici a fost redactat si primul tratat de acupunctura intr-o limba europeana, de catre abatele Harvieu (1671).

Din Franta, acupunctura s-a raspandit, in secolele care au urmat, in toata Europa, apoi si in America, unde si astazi este practicata de zeci de mii de medici
.

Citeste mai multe pe acest subiect in Healthy


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.