Daca in mod normal te astepti ca o dieta sa iti spuna clar ce sa mananci, noi iti vom spune astazi ce sa NU mananci pentru a slabi. Desigur, vom face referiri si la cantitati...

  • Nu manca mezeluri, carnati sau mici
Mezelurile, carnatii, micii si alte preparate din carne tocata sau care au la baza mezelurile sunt intotdeauna hipercalorice si totodata, prin mirosul si substantele pe care le contin, va determina sa nu va opriti doar la o gustare. Va recomandam sa evitati aceste alimente cel putin in perioadele in care doriti sa slabiti. Pur si simplu acestea nu trebuie sa existe in frigider si nici in preparatele pe care le consumati la munca.
  • Evitati sucurile

Se recomanda ca in perioada in care doriti sa slabiti sa evitati orice fel de bautura cu exceptia apei plate. Mai exact nu aveti voie sucuri, nici cele naturale, ceaiuri, lapte, bauturi alcoolice, apa minerala etc. Doar apa plata.

  • Evitati alimentele prajite

Orice aliment prajit sau mancaruri care contin alimente prajite trebuie evitate. Acestea contin un numar ridicat de grasimi saturate, toxice pentru organism si care totodata “se depun”.

  • Evitati dulciurile

Va recomandam sa evitati aproape “orice este ambalat” din comert, cu alte cuvinte chipsurile, prajiturile, ciocolata, batoane, eugenii etc. Nici dulciurile de la cofetarie nu sunt indicate, la fel si produsele de patiserie. Daca va e pofta de dulce, un fruct proaspat este suficient. Fructele contin suficienta fructoza, un tip de glucid foarte sanatos.

  • Evitati alimentele grase

Evitati alimentele care contin multe grasimi, chiar daca acestea sunt “sanatoase”, grasimi omega sau polinesaturate – orice este in exces strica. Si carnea slaba de pui contine grasimi, dar in cantitate mica, la fel si carnea de peste, asadar se recomanda sa consumati doar pui, peste, curcan sau fructe de mare pentru aportul de proteine, evitand astfel excesul de grasimi. Smantana, cascavalul, untul contin cantitati ridicate de grasimi, asadar va recomandam ca in perioada in care doriti sa slabiti sa le evitati.
  • Ce este recomandat:

- Un mic dejun din cereale sau lactate sau fructe;
- O ciorba cu carne la pranz;
- O salata mare cu branza sau peste dupa-amiaza;
- O supa sau un iaurt la cina.
Citeste si:
Cum sa slabesti rapid pana la Revelion
Plan pentru a pierde in...

Sursa: Kudika.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.