Unele dintre cele mai cunoscute universitati din tara au accesat, pana in prezent, zeci si chiar sute de milioane de euro sub forma de fonduri europene pentru dezvoltarea resurselor umane. O mica parte din bani este indreptata insa in directia facilitarii accesului absolventilor spre piata fortei de munca.

  • Universitatea Politehnica din Bucuresti

Universitatea Politehnica din Bucuresti (UPB), unul dintre cei mai importanti furnizori de ingineri de pe piata locala, a reusit sa castige 32 de proiecte finantate prin intermediul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), care pompeaza 4,25 de miliarde de euro in Romania, in perioada 2007 – 2013. Banii pot fi accesati de institutiile din mediul public si privat interesate sa investeasca in formarea personalului.

Valoarea cumulata a celor 32 de proiecte este aproximativ 440 de milioane de lei (106,8 mil. euro), potrivit listelor cu beneficiarii fondurilor europene in resurse umane centralizate de fseromania.ro, pagina de internet a POSDRU. Totusi, site-ul UPB prezinta doar zece proiecte.

Citeste integral pe wall-street.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.