Fostul director CFR, Mihai Necolaiciuc, a fost dus in aceasta dimineata la DNA pentru audieri in dosarele in care este acuzat de prejudicierea companiei feroviare cu 70 de milioane de euro.

Mihai Necolaiciuc a fost extradat in 20 aprilie din SUA, fiind acuzat pentru un prejudiciu produs in perioada in care a condus Compania Nationala a Cailor Ferate Romane (CN CFR). Dupa ce a fost adus in tara, Mihai Necolaiciuc a fost transportat direct la Judecatoria Sectorului 1, pentru confirmarea mandatelor de arestare emise pe numele sau.

  • Abuz in serviciu contra intereselor publice

In aceeasi zi, doua instante de la Judecatoria Sectorului 1 au confirmat legalitatea masurii preventive dispuse in cazul fostului director al CFR in trei din cele patru dosare. Intr-unul din cele patru dosare, in 16 februarie 2009, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) l-au trimis in judecata pe Mihai Necolaiciuc pentru doua infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice, potrivit MEDIAFAX.

Potrivit rechizitoriului, de-a lungul timpului, Mihai Necolaiciuc, in calitate de director general al CN CFR, a prejudiciat CFR cu suma de 61.909.121.680 de lei vechi. In vederea recuperarii prejudiciului, procurorii au dispus aplicarea sechestrului asigurator asupra a doua imobile (teren si cladire, pensiune agroturistica situata in Busteni, judetul Prahova) apartinand lui Vladut Ilie. Celelalte bunuri imobile, precum si sume de bani din conturile bancare ale inculpatilor, au fost indisponibilizate in alte doua dosare penale aflate pe rolul Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti.

Mihai Necolaiciuc s-a sustras de la urmarirea penala pe tot parcursul acesteia, cu ocazia anchetelor anterioare desfasurate in alte doua dosare penale, astfel ca, Judecatoria sectorului 1 Bucuresti a emis mandate national si european de arestare si de urmarire internationala.

Necolaiciuc a mai fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie in alte doua dosare penale.

Citeste si:
Dosar de corupție în vămi. Polițiști de frontieră, suspecți că au...
Dosar de corupție în vămi....

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.