Fostul director al CFR Mihai Necolaiciuc, urmarit pentru un prejudiciu de 50 de milioane de euro, a ajuns, miercuri la Judecatoria Sectorului 1, in jurul orei 13.45, dupa ce a fost adus cu o duba a Politiei de la Aeroportul Otopeni.

Mihai Necolaiciuc a ajuns in Bucuresti cu o aeronava din Statele Unite ale Americii, cu escala la Amsterdam. Acesta a fost asteptat pe pista de o duba a fortelor de ordine, care l-a preluat si l-a dus la Judecatoria Sectorului 1 pentru confirmarea mandatului de arestare preventiva emis pe numele sau, relateaza MEDIAFAX.

Decretul privind predarea fostului director CFR a fost semnat de catre secretarul de stat american Hillary Clinton, dupa ce procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a efectuat o vizita oficiala in Statele Unite.

O instanta americana a aprobat pe 2 martie extradarea catre Romania a lui Mihai Necolaiciuc, in urma cererilor formulate de autoritatile romane in acest sens, transmise autoritatilor americane in februarie 2008 si septembrie 2009. Necolaiciuc se afla in custodia autoritatilor americane, fiind arestat in vederea extradarii catre Romania din 23 iunie 2009.

  • Retinut de FBI pentru sedere ileagala

Fostul director general al Companiei Nationale a Cailor Ferate Romane (CNCFR), Mihai Necolaiciuc, a fost retinut de FBI in Statele Unite, pentru sedere ilegala. Urmarit pentru un prejudiciu estimat la aproximativ 50 de milioane de euro adus Companiei Nationale de Cai Ferate, acesta a prezentat acte de identitate emise de autoritatile din Venezuela cand a fost capturat de agentii federali americani de la Marshals Service si de cei de la Departamentul de Migrari si Vami.

Intr-un document adresat Biroului National Central Bucuresti si Secretariatului General al Interpol (NBC Bucharest, IPSG), un inspector senior american informa, in 18 iunie 2009, ca "Necolaiciuc Mihai, cetatean roman, cautat in Romania pentru coruptie si abuz de putere, a fost arestat de agentii federali americani de la Marshals Service si de cei de la Departamentul pentru Migratie si Vami in 17 iunie 2009, in statul Florida".

Citeste si:
Stenograme în dosarul de la DNA al familiei Pițurcă. Fostul...
Stenograme în dosarul de la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.