Un militar in varsta de 34 de ani si-a impuscat mortal sotia cu arma din dotare, iar apoi s-a sinucis, incidentul avand loc intr-o benzinarie din Buzau in noaptea de luni spre marti.

Potrivit anchetatorilor, cele doua cadavre au fost descoperite, luni noapte, in jurul orei 01.40, de un tanar de 17 ani care intrase intr-o benzinarie din Buzau cu gandul de a-si cumpara tigari, scrie MEDIAFAX.

Speriat, adolescentul a carui mama il astepta afara si-a anuntat parintele ca doua cadavre se aflau pe podea, moment in care in zona au ajuns si angajatii firmei de paza. Acestia au anuntat Politia, in urma cercetarilor oamenii legii identificand cele doua cadavre, precum si arma cu care s-a tras, un pistol militar de tip Carpati, fiind folosite trei gloante.

"Fusesem sa o iau pe mama de la lucru, de la un bar din apropiere si in drum spre casa am intrat sa-mi cumpar tigari. In spatele tejghelei, am observat cele doua cadavre pline de sange si am iesit afara sa o strig pe mama. Atunci au aparut doi agenti de la firma de paza care au anuntat imediat Politia", a declarat tanarul care a descoperit cadavrele.

Ancheta a stabilit ca arma ii apartine lui Ion Anitoiu de 34 de ani, sergent major la Unitatea Militara 01654 din Maracineni, judetul Buzau.

  • Incidentul a fost inregistrat pe camerele de supraveghere din incinta benzinariei. Astfel, barbatul si-a ucis sotia cu doua focuri de arma, apoi s-a sinucis. Anchetatorii au stabilit ca putin dupa miezul noptii, barbatul care se pare ca era de serviciu a fugit din post cu arma din dotare si a venit la benzinarie, unde sotia sa era de serviciu.

Barbatul a venit cu masina personala, a parcat-o intr-un loc ferit, s-a schimbat de hainele militare care au fost gasite in autoturism, dupa care a mers la benzinaria unde lucra sotia sa. Camerele de supraveghere au aratat ca cei doi s-au certat cateva minute, dupa care militarul a scos pistolul pe care il avea la piept si a impuscat-o pe femeie de doua ori in cap. La cateva secunde, barbatul a indreptat arma inspre el si s-a impuscat, cele doua cadavre fiind descoperite unul langa altul.
Citeste si:
Un nou cutremur a avut loc în România. Ce intensitate a avut acesta
Un nou cutremur a avut loc în...

Potrivit procurorului criminalist de caz, Iulian Mocanu, cei doi soti erau in proces de divort.

"Potrivit cercetarilor, evenimentul petrecut intre cei doi soti aflati in proces de divort a avut loc pe fondul unui conflict spontan dupa ce barbatul a intrat in benzinarie si au avut un scurt schimb de replici. Femeia a apasat butonul de panica, iar sotul s-a descheiat la geaca, a scos pistolul, a tras doua gloante in sotia sa dupa care, la foarte scut timp, si-a pus capat zilelor",a spus Mocanu.

Cei doi soti aveau copii gemeni, un baiat si o fata de 11 ani care de cand sotii se aflau in divort locuiau separat, fiecare la unul dintre parinti. Militarul de 34 de ani se intorsese in septemebrie 2010 dintr-o misiune in Afganistan.

Potrivit unui comunicat al MApN, Parchetul Militar si o comisie din cadrul UM 01654 cerceteaza circumstantele producerii evenimentului.

Citeste si:
Adriana Trandafir, pe punctul de a se sinucide. Ce a adus-o în...
Adriana Trandafir, pe punctul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.