Membrii celei mai ample grupari specializate in furturi si talharii sunt vizati de anchetatori din 2007.

Gruparea Giulesti, cunoscuta anchetatorilor pentru talharii si furturi de bani din ATM-uri precum si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, a actionat pe tot teritoriul Romaniei, cazurile fiind conexate si investigate de catre Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Gruparea se afla in atentia anchetatorilor din 2008, dupa ce in 2007 s-au inregistrat cazuri de operare similara. Membri ai retelei Giulesti au fost arestati de catre Judecatoria sectorului 6, insa, in recurs, Tribunalul Bucuresti a decis eliberarea acestora.

Marti, patru membri ai retelei au fost dusi pentru audieri la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Cei patru sunt suspectati de savarsirea, in perioada aprilie - noiembrie 2010, a mai multor fapte de talharie si furt, scrie MEDIAFAX.

Politia Romana informa ca membrii gruparii sunt acuzati ca au patruns prin efractie in peste 30 de societati comerciale, trei oficii postale, doua banci si intr-un vagon marfa, fiind suspectati de sustragerea a 11 case de bani, spargerea a trei bancomate, precum si de comiterea a cinci fapte de talharie.

De asemenea, acestia au fost acuzati ca sustrageau din autoturisme, bani, tichete valorice, bijuterii din aur, aparate de aer conditionat si telefoane mobile.

Ofiterii Directiei de Investigatii Criminale si procurorii Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului instantei supreme au efectuat in aceasta dimineata pentru destramarea retelei zece perchezitii domiciliare.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.