Universitatea din Bucuresti si Tiffin University ofera o bursa in valoare de 18.200 de euro, pentru a rasplati gestul lui George Brailoiu de a dona manuscrisele lui Emil Cioran statului roman, bursa care va putea fi folosita personal de acesta sau de o alta persoana recomandata de el.

Bursa Executive MBA Tiffin University va acoperi costul programului si al manualelor necesare in cadrul cursurilor si va fi oferita lui George Brailoiu sau, la recomandarea sa, oricarei persoane care intruneste conditiile de inscriere, se arata intr-un comunicat de presa transmis, luni, de Universitatea din Bucuresti.

"Donatia manuscriselor lui Emil Cioran este un act generos si exemplar, care ar trebui imitat, pentru ca, in sfarsit, cultura romana sa reintre in posesia tuturor valorilor sale instrainate. Salutam faptul ca, prin efortul unui om inimos, manuscrisele unui mare ganditor roman se intorc in tara pe care a iubit-o si a urat-o atat", a sustinut prof. dr. Ioan Panzaru, rectorul Universitatii din Bucuresti, conform MEDIAFAX.

Programul Executive MBA oferit de Tiffin University impreuna cu Universitatea din Bucuresti este acreditat si recunoscut de catre numeroase institutii si corporatii ca formator de oameni de afaceri cu abilitati manageriale, cu un nivel al cunostintelor si aptitudinilor foarte ridicat. Programul are ca scop dezvoltarea competentelor legate de abilitatile de comunicare, rolul de lider si munca in echipa, tehnologia informatiei, fluxul si managementul finantelor companiei, rezolvarea problemelor, strategia si analiza companiei in raport cu competitorii si industria, managementul companiei la nivel national si global.

Retail jobs

"Gestul domnului Brailoiu trebuie sa reprezinte un exemplu pentru toti oamenii de afaceri. Scoala noastra isi asuma responsabilitatea educarii viitorilor lideri, de aceea ne dorim sa incurajam orice demers asemanator", a afirmat Marius Mihailescu, managing partner Tiffin University.

In 7 aprilie, George Brailoiu a cumparat o parte semnificativa din manuscrisele lui Cioran scoase la licitatie la Paris. Printre manuscrisele castigate se numara diploma si teza de licenta a scriitorului, diploma de bacalaureat si manuscrisele volumelor "Schimbarea la fata a Romaniei", "Cartea amagirilor", "Lacrimi si sfinti".

Marti, Brailoiu a anuntat la Academia Romana, ca va dona aceste bunuri Bibliotecii Academiei.

Universitatea Tiffina fost infiinta in 1888 in Tiffin, Ohio si a dezvoltat de-a lungul anilor un portofoliu variat de domenii academice, studii universitare, postuniversitare si activitati extracuriculare.

Citeste si:
Academia Catavencu isi suspenda activitatea editoriala
Academia Catavencu isi...

Colaborarea cu Universitatea din Bucuresti a inceput in 1999, cand experti ai celor doua institutii au initiat un program pentru Administrarea Justitiei Comunitare si a continuat cu Programul Tiffin EMBA la Universitatea din Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.