Un barbat de 41 de ani, din comuna valceana Lalosu, a murit, joi, in fata cladirii Spitalului Orasenesc Balcesti, dupa ce i s-a facut rau acasa, el fiind dus cu masina de catre un vecin la unitatea medicala, unde a constatat ca spitalul nu mai functiona.

Barbatul a fost transportat de un vecin cu masina la spitalul din Balcesti, insa acolo au constatat ca unitatea sanitara nu mai functiona.

Rudele barbatului mort au spus ca dupa ce au aflat ca unitatea medicala este inchisa au sunat la Serviciul de Ambulanta din Balcesti, insa salvarea de pe tura era plecata intr-un caz de urgenta.

Ulterior, dupa aproximativ 40 de minute de asteptare in fata cladirii spitalului, barbatul a murit. La aflarea vestii, sora si sotia barbatului, care ajunsesera in fata cladirii spitalului, au lesinat, transmite MEDIAFAX.

Rudele acestuia au precizat ca nu stiau ca spitalul fusese inchis. [Spitalele care nu se transforma in camine pentru batrani nu primesc bani]

  • Multumim Cseke Attila

Potrivit directorului medical al Spitalului din Balcesti, Victoria Sencar, unitatea a fost inchisa la 1 aprilie desi avea toate specialitatile si nu avea datorii.

Ea a precizat ca in prezent in spital mai sunt medici si asistente care nu si-au exprimat inca dorinta de a fi transferati la alte unitati, dar care "nu pot acorda ingrijiri si asistenta medicala".

"Spitalul a fost desfiintat. Pot sa va spun ca este un spital modern care are toate specialitatile, dar in acest moment este inchis. Cadrele medicale, intre care si eu, care nu au facut o optiune pentru o unitate pentru a pleca au mai ramas aici, dar unitatea nu mai fucntioneaza in mod oficial de la 1 aprilie, fiind inchisa de Ministerul Sanatatii", a declarat Victoria Sencar.

Cadrele medicale si personalul aflat inca in spitalul din Balcesti au anuntat Directia de Sanatate Publica (DSP) Valcea si Primaria Balcesti despre incident.

La Statia de ambulanta din Balcesti sunt trei masini de interventie, cate una pe tura.

Citeste si:
Bilanț negru după cutremurul din Japonia. Numărul morților a ajuns...
Bilanț negru după cutremurul...

Guvernul taie de unde e mai usor: banii pentru sanatate


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.