Omul de afaceri Sebastian Ghita, managerul Realitatea Media, a inaintat Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie o plangere in care il acuza pe Sorin Ovidiu Vintu de amenintare si santaj.

Biroul de presa al Ministerului Public a confirmat, pentru MEDIAFAX, ca luni s-a inregistrat plangerea lui Sebastian Ghita, cel care controleaza grupul de firme Asesoft, impotriva lui Sorin Ovidiu Vintu, care patroneaza Realitatea Media.

Duminica, membrii Consiliului de Administratie al Asesoft sustineau ca, in urma "amenintarilor" care le-au fost adresate, vor depune plangeri penale impotriva lui Sorin Ovidiu Vintu si a asociatilor sai, cerandu-i totodata patronului Realitatea TV sa inceteze presiunile.

"In cadrul unor discutii extrem de tensionate, legate de managementul si activitatea editoriala a trustului Realitatea Media, domnul Sorin Ovidiu Vintu si asociatii sai au insistat sa schimbam conditiile contractului de management si sa semnam un act aditional care sa le permita exercitarea de ingerinte in activitatea editoriala. A fost realmente surprinzator pentru noi sa constatam ca, in absenta unor rezultate in cadrul discutiilor, domnul Sorin Ovidiu Vintu si asociatii sai au decis sa utilizeze metode profund imorale si total in fata legii, precum santajul si amenintarea", se arata in comunicatul Asesoft International SA, remis duminica MEDIAFAX.

Potrivit comunicatului, membrii CA al Asesoft au inteles ca au de-a face "cu un grup mafiot, coordonat de domnul Sorin Ovidiu Vintu, care este implicat in activitati de crima organizata (spalare de bani, escrocherie, santaj, utilizarea sau amenintarea cu utilizarea violentei fizice etc.)".

Totodata, CA al Asesoft anunta ca va apela "la toate mijloacele legale necesare" pentru a conserva investitia realizata la Realitatea Media - in valoare de peste 10 milioane euro - si va solicita institutiilor statului "protejarea vietii si integritatii fizice a membrilor CA si a familiilor acestora".

"Reiteram ceea ce am precizat si cu prilejul discutiilor cu domnul Sorin Ovidiu Vintu si anume ca orice litigiu privind contractul de management poate fi rezolvat fie prin negocieri, fie in instanta, insa in niciun caz in stil mafiot, asa cum doreste domnia sa. Ca reactie la amenintarile ce ne-au fost adresate, am decis sa depunem plangeri penale impotriva domnului Sorin Ovidiu Vintu si a asociatilor sai", nota CA al Asesoft.

Citeste si:
Urmărit în România, Sebastian Ghiță se relaxează pe plajă, în Grecia
Urmărit în România, Sebastian...

Reactia Asesoft vine dupa ce vineri, tot printr-un comunicat, Consiliul de Administratie al Asesoft a transmis ca pana in prezent a actionat in interesul Realitatea Media, incercand sa protejeze investitia de peste 10 milioane de euro facuta in societatea care detine Realitatea TV si nu s-a implicat in politica editoriala a televiziunii.

Pe de alta parte, joi, Consiliul de Administratie al Realitatea Media a fost convocat pe 5 aprilie pentru a analiza executia contractului de management de catre Asesoft, reprezentata de Sebastian Ghita, "in incercarea de a-l determina pe acesta sa respecte clauzele contractului si, in caz de nereusita, denuntarea acestuia".

Potrivit unui comunicat al Realitatea Media, postat, joi, pe site-ul realitatea.net, intalnirea CA al Realitatea Media a fost convocata de Sorin Freciu si Dragos Nedelcu, membri ai Consiliului de Administratie.

Citeste si:
Tipuri de parchet din lemn: Ghidul tău absolut
Tipuri de parchet din lemn:...

In comunicatul Realitatea Media se mai spunea ca analiza care se va face contractului de management incheiat cu compania Asesoft se impune din mai multe motive. "Recent, directorul general al Realitatea Media a formulat plangere penala ca urmare a folosirii unor documente falsificate pentru incheierea contractului de inchiriere de spatiu dintre Asesoft si compania de stat Coresi. O serie de alte decizii manageriale au pus in pericol existenta unor unitati de business din grup. Sub managementul asigurat de Asesoft, s-au inregistrat intarzieri de plata ale unor datorii, inclusiv catre bugetul de stat, fapt care a condus la blocarea conturilor Realitatea Media. Sunt cateva exemple care contureaza o tentativa de sabotare a companiei Realitatea Media", se spunea in comunicatul Realitatea Media.

  • Totodata, potrivit comunicatului, in sedinta din 5 aprilie a Consiliului de Administratie al Realitatea Media va fi discutata si "implicarea agresiva a Asesoft, prin domnul Sebastian Ghita, in strategia editoriala si in grila de programe a postului de televiziune, fapt care a pus in pericol insasi emisia postului".

"Decizia de a elimina brutal din grila de programe emisiunea «Ora de foc» a incalcat toate regulile industriei TV si a produs televiziunii prejudicii care nu pot fi, inca, evaluate pe de-a-ntregul. Aceeasi implicare agresiva a alterat profund intreg continutul programelor Realitatea TV", se mai spunea in comunicat.
Citeste si:
Vremea caldă și investițiile în surse alternative au înfrânt...
Vremea caldă și investițiile...

Totodata, potrivit comunicatului, in ultimele luni, s-a inregistrat "o abatere grava de la strategia editoriala traditionala a Realitatea TV prin tabloidizarea excesiva".

De cealalta parte, Sebastian Ghita, managerul Realitatea TV, a declarat joi pentru MEDIAFAX ca ii este rusine de ceea ce se intampla in prezent la Realitatea TV, precizand ca situatia este dificila, dar spera ca se va rezolva amiabil sau apeland la institutiile statului si la justitie.

Site-uri de media au anuntat duminica trecuta ca Sorin Ovidiu Vantu a incercat sa il scoata din sediul Realitatea pe managerul Sebastian Ghita, in scandal fiind implicati mai multi bodyguarzi.

Sebastian Ghita, cel care controleaza grupul de firme Asesoft, a preluat managementul Realitatea Media in octombrie 2010. Compania Asesoft a anuntat atunci ca intentioneaza sa faca o investitie de 75 de milioane de euro in urmatorii cinci ani in grupul controlat de Sorin Ovidiu Vantu.

Citeste si:
Ce spun angajații despre sistemul de muncă hibrid: 4 tendințe ale...
Ce spun angajații despre...

Sorin Ovidiu Vintu, patronul trustului Realitatea, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca un partener "mai neserios" ca Sebastian Ghita "nu poate sa existe", precizand ca ia in calcul convocarea Adunarii generale a actionarilor Realitatea Media pentru rezilierea contractului cu Asesoft.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.