Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, la TVR, ca, daca exista un sistem mafiot de colectare din vami, acesta este sindicatul, seful statului respingand, in acest context, acuzatiile la adresa lui Vasile Blaga.

"Eu afirmasem ca in afacerea cu vamile nu sunt implicati oameni politici. (...) Pot sa merg putin mai departe si sa spun ca daca exista un sistem mafiot de colectare, este sindicatul. Stiu ca asta nu place, dar e realitatea, daca ne referim la vami. Am vazut afirmatii de la lideri sindicali ca e un anume Petrescu cu Vasile Blaga... Mi se pare ca sunt hazardate afirmatiile", a declarat Traian Basescu la TVR, relateaza MEDIAFAX.


Acesta a precizat ca sindicatul, prin liderul sau, e sistemul mafiot din vami. "Am in vedere un lider care face si desface in sistemul vamal, dar nu spun un nume pana cand nu le vor spune instantele. Pentru ca daca voi spune si va coincide numele pe care-l spun cu ceea ce va rezulta din anchete DNA, o sa spuna toata lumea ca a dat presedintele indicatii", a adaugat presedintele.


"Ca aici sunt implicati sefi de vama, fosti sefi de vama, va trebui sa spuna cei de la sindicat. In zona sindicatelor exista filonul soliditatii acestui sistem. Sefii de vami se schimba odata cu Guvernul. Nu am informatii legate de vreun om politic care sa fie implicat - ministri, parlamentari - fara sa sustin cumva ca nu sunt numiri politice. Nu am informatii ca aceste numiri influentate politic s-au transformat intr-o varianta de drenare a banilor de la cei numiti catre respectivul politician. Poatre ca anchetele vor demonstra altceva. (...) Eu va spun ca nu sunt credibile acuzatiile la adresa domnului Blaga. Pe Blejnar nu-l cunosc", a mai spus seful statului.

Acesta a afirmat ca, in mod cert, "povestite lansate de Lincu, unul din lideriii sindicali, ca la Blaga ar ajunge resursele", sunt o "intoxicare absolut ridicola".

Citeste si:
Dosar de corupție în vămi. Polițiști de frontieră, suspecți că au...
Dosar de corupție în vămi....

Citeste si: Presedintele s-a sucit: Romania are premier!

Basescu ar da ani din mandatul sau, de dragul poporului


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.