Femeia este profesoara de limba engleza, si preda in orasul Christchurch, preotul roman din aceasta localitate spunand ca a luat legatura cu reprezentantii Crucii Rosii, care continua cautarea.

"Este vorba de o doamna profesoara de limba engleza care preda intr-o scoala pentru elevi asiatici din cladirea CTV din centrul orasului Christchurch si care a colapsat in urma seismului", a declarat pentru MEDIAFAX parintele Emanuel Crainic, paroh la Parohia Adormirea Maicii Domnului din Christchurch.

Aceasta se numeste Lia Harca. Preotul a fost contactat de un un fiu al profesoarei din Romania, care nu reuseste sa ia legatura cu mama sa. Nici sotul ei acesteia din Christchurch nu reusesc sa o gaseasca. Deocamdata, informatiile autoritatilor sunt contradictorii: televiziunile au relatat ca 15 persoane dintr-o clasa fost gasite in regula, iar potrivit unei alte informatii, echipele de cautare ar fi abandonat cautarile din acel loc, care intre timp fusese afectat si de un incendiu.

Potrivit informatiilor existente pana in acest moment, toti ceilalti romani sunt in regula.


Cel putin 75 de persoane au murit si alte 300 sunt date disparute in urma cutremurului de luni din Noua Zeelanda, unde echipele de salvare continua in aceasta dimineata eforturile de gasire a supravietuitorilor in orasul Christchurch
.

Premierul John Key a decretat stare de urgenta la nivel national dupa seism, considerat cel mai grav inregistrat in Noua Zeelanda in ultimii 80 de ani, potrivit MEDIAFAX. Alimentarea cu energie electrica nu a fost reluata inca in oras, iar replicile seismului au ingreunat operatiunile de salvare.

In mai multe cazuri, echipele de salvare au fost nevoite sa amputeze membre ale supravietuitorilor pentru a-i putea scoate din daramaturi
.

Noua Zeelanda:75 de morti dupa seism.O romanca,printre cei 300 de disparuti

StirileProTV.ro

Citeste si:
Monica Tatoiu, decizie radicală după ce o româncă a fost ucisă de...
Monica Tatoiu, decizie...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.