Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, arestat preventiv pentru tentativa la omor calificat, este cercetat de procurorii Parchetului Tribunalului Olt si intr-un dosar privind infractiuni economice, "cu prejudicii importante pentru bugetul public", a anuntat, luni, Parchetul Tribunalului Olt.
"Referitor la afirmatiile facute in presa de procurorul Iacobescu Eugen, in perioada 19-20 februarie, facem precizarea ca pe rolul Parchetului de pe langa Tribunalul Olt se afla in instrumentare si o cauza penala avand ca obiect cercetarea lui Anghel Sandu, zis Bercea Mondial, pentru infractiuni economice cu prejudicii importante pentru bugetul public”, se arata intr-un comunicat transmis, luni, de Biroul de presa al Parchetului de pe langa Tribunalul Olt.

Eugen Iacobescu, procurorul care instrumenteaza dosarul in care Sandu Anghel este cercetat pentru tentativa la omor calificat, a declarat, la sfarsitul saptamanii trecute, ca Bercea Mondial este cercetat in mai multe dosare de santaj si camatarie, el fiind "cel mai bogat om" din judetul Olt.

“Parchetul nu a asteptat ca Bercea Mondial sa comita o tentativa la omor calificat pentru a incepe urmarirea penala impotriva lui. Avem dosare la Parchet pe care le instrumentam. Are de raspuns la foarte multe intrebari. De exemplu, cum si-a construit imperiul financiar si imperiul imobiliar. Bercea Mondial este cel mai bogat om din judetul Olt (…) Trebuie sa raspunda pentru santaj, pentru ca a dat bani cu camata. Trebuie sa raspunda pentru foarte multe fapte penale. Sunt instrumentate cauze foarte importante cu infractiuni foarte grave si pentru care vom lua masurile care se impun (…) Putem vorbi de o caracatita Bercea”, afirma procurorul Eugen Iacobescu, potrivit MEDIAFAX.

Intrebat daca s-a incercat influentarea sau mituirea sa in vreun fel, procurorul de caz a afirmat: “O asa-zisa tentativa. A dirijat oameni in asa fel incat sa vina pe langa mine, dar nu s-au putut apropia de mine. Inculpatul nu m-a amenintat, dar a trimis solii multe”.

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a fost arestat, duminica, de Tribunalul Olt intr-un dosar in care este cercetat pentru tentativa la omor, dupa ce si-ar fi injunghiat nepotul, Ionut Anghel, zis Mercedes, care este internat la Spitalul Judetean de Urgenta Craiova. Dupa incident, atat Ionut Anghel, zis Mercedes, dar si rudele tanarului aflate in localul unde a avut loc incidentul au sustinut ca victima a fost injunghiata de catre Bercea Mondial.

Ulterior, rudele tanarului injunghiat si-au schimbat declaratiile, afirmand ca cel care l-a injunghiat pe Mercedes este unul dintre fiii minori ai lui Bercea Mondial.

Citeste si:
Interlopul Bercea Mondial va fi eliberat conditionat
Interlopul Bercea Mondial va...

Eu am discutat cu fiul meu si mi-a spus ca nu l-a taiat Bercea. A spus ca l-a taiat Bercea pentru ca avea ura pe el si a zis ca daca spune treaba asta se scoate in fata mea. Fiul meu avea interdictie sa iasa afara si, pentru ca aveam eu ura si pica pe Bercea, a zis ca Bercea l-a taiat ca sa cada pe el. Dupa ce Bercea s-a jurat ca nu l-a taiat pe fiul meu, m-am dus din nou la el si l-am intrebat. El mi-a recunoscut atunci ca nu Bercea l-a taiat si ca l-a taiat unul dintre fiii lui. Daca fiul meu a mintit, sa raspunda. Sa raspunda pentru tot ce scote pe gura”, a declarat, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX, Felix Anghel, tatal lui Ionut Anghel, zis Mercedes, internat la SJU Craiova.

  • Epopeea familiei lui Bercea
Intre familia lui Bercea Mondial si cea a nepotului sau, Ionut Anghel, zis Mercedes, au avut loc, de-a lungul timpului, mai multe conflicte.n noiembrie 2010, Bercea Mondial a fost implicat intr-un conflict cu acelasi nepot, Ionut Anghel. Atunci, Bercea Mondial a ajuns la Spitalul Judetean de Urgenta din Slatina dupa ce masina sa a fost lovita din spate de cea a nepotului sau, in urma impactului autoturismul in care se afla Anghel rasturnandu-se pe un camp din apropriere de comuna Maruntei (Olt).
  • Bercea Mondial este cunoscut ca facand parte din lumea interlopa din judetul Olt, presa relatand ca acesta a fost implicat in mai multe lupte intre gruparile interlope, iar in urma cu cativa ani a fost cercetat pentru evaziune fiscala.

In februarie 2010, Mircea Basescu, fratele sefului statului, a botezat-o pe nepoata lui Bercea Mondial, ceremonia avand loc la o biserica de cartier din Constanta.

Presedintele Traian Basescu si sotia acestuia, Maria Basescu, au participat, in septembrie 2009, la Festivalul romilor de la Costesti.
Basescu a asistat la un spectacol de dansuri si muzica tiganeasca, fiind luat la un moment dat de cativa tineri si dus pe scena, unde a dansat alaturi de ei. Presedintelui i-a fost reprosat ulterior faptul ca s-a intalnit acolo cu Bercea Mondial, cu care, impreuna cu sotia, a dansat.
  • Basescu, despre Bercea Mondial: Legea trebuie aplicata oricarui om, indiferent cine este
Citeste si:
Condamnari definitive in dosarul santajarii lui Mircea Basescu
Condamnari definitive in...

Presedintele Traian Basescu a declarat luni raspunzand unei intrebari despre fratele sau, Mircea Basescu si Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, ca legea trebuie aplicata oricarui om, indiferent cine este el si cine i-a botezat copiii, potrivit MEDIAFAX.

Un reporter l-a intrebat pe Traian Basescu cum comenteaza declaratiile lui Sandu Anghel, citate motivarea Tribunalului, potrivit carora acesta are convingerea ca atitudinea sa ilicita nu va ajunge sa fie sanctionata penal pe baza legaturilor de afinitate prin aliantele realizate cu persoane cu functie de conducere publica importante care i-au botezat o nepoata.

"Puteti sa-mi spuneti la ce persoana publica importanta va referiti cand puneti intrebarea? E persoana publica fratele meu? Este un om neimplicat politic. Nu este in politica. A botezat dar asta nu i-a folosit lui Bercea Mondoialu la nimic, dupa cum vedeti. Constatati ca i-ar fi folosit la ceva? Chiar dumneavoastra spuneati ca ar fi fost arestat 29 de zile. La ce credeti ca i-a folosit? Legea trebuie aplicata oricarui om, indiferent cine este el si cine i-a botezat copiii. Nu cred ca a avut vreun folos de pe urma botezului de anul trecut. Sau eu, cel putin, nu-l constat", a raspuns Traian Basescu.

Citeste si:
Mircea Basescu poate fi eliberat conditionat
Mircea Basescu poate fi...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.