"Liderul "Sed Lex" Vasile Marica a luat mita de la angajati din vami pentru promovare si mentinere in functii, a infiintat si e principalul beneficiar al acestui sistem, exista o inregistrare in care care angajati de la Vama Giurgiu spun ca dorea mai multi bani", sustine Marius Ungureanu, fost vames.

Marius Ungureanu spune ca a lucrat la Vama Giurgiu intre 1990 si 2003, initial ca lucrator vamal, iar ulterior ca sef de tura si sef de vama. Acesta a declarat astazi, intr-o conferinta de presa organizata de Sindicatul "Pro Lex", ca il cunoaste pe Vasile Marica din 1996, acesta prezentandu-se ca om cu relatii.

Acesta a declarat ca din 1997 si pana in 2002 i-a dat lui Marica 2.000-2.500 de dolari pe luna, impreuna cu Robert Cristoi si Eugenia Ciobanu, care a fost in sindicatul Unirea, actualui "Sed Lex"
, relateaza MEDIAFAX.
"Marica a infiintat, organizat si este principalul beneficiar al acestui sistem. Sefi de DGA, ANV, de servicii s-au schimbat, el a ramas pururi", a adaugat Marius Ungureanu.

Potrivit acestuia, Marica avea in fiecare comisie de ancheta cate un om si scotea vinovati sau nevinovati dupa interesul lui. Ungureanu a precizat ca atata vreme cat a stat la Vama Giurgiu nu a venit niciun sef de campanie, de la vreun partid, sa ceara bani. Mai mult, Ungureanu sustine ca exista o inregistrare in care seful de tura Robert Cristoi spune ca Marica dorea mai multi bani, astfel ca vamesii sa cotizeze cu sume mai mari.

Marius Ungureanu spune ca a recurs de doua ori la autodenunt, insa nu a luat nimeni nicio masura.

Citeste si: Basescu despre coruptia din vami: "Regina" e dintre sindicalisti

Scandalul PDL-istilor din Vama: Cine lua mita si cine facea numirile?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.