Ambasada Frantei si mai multe firme franceze prezente in Romania ofera studentilor si tinerilor angajati romani burse de studii in Franta, cu posibilitatea efectuarii unor stagii de pregatire.

Potrivit parteneriatelor semnate, marti, de ambasadorul Henri Paul si reprezentantii mai multor societati franceze din Romania, unii dintre bursieri vor urma un master in Franta care va cuprinde si un stagiu de sase luni in cadrul unei societati, dupa aceasta etapa tinerii urmand sa fie recrutati in Romania de catre societatea care i-a finantat.

  • 13 burse la Paris Dauphine:
Vor fi atribuite in total, pe baza parteneriatelor incheiate marti, 13 burse, dintre care unele vor fi destinate exclusiv angajatilor unei firme, scrie MEDIAFAX. Astfel, parteneriatul Societe Generale Insurance cu ambasada Frantei ofera unor studenti romani oportunitatea unei specializari la Universitatea Paris Dauphine. Este vorba despre un master cu tema "Matematica modelizarii si deciziei, specializarea Actuariat". Ambasada, in parteneriat cu firma Orange Romania, ofera pentru patru angajati din cadrul acestei companii o specializare in marketing si finante.

  • 3 burse la Renault:
Alte trei burse vor fi oferite la inceputul anului scolar 2011-2012 in urma parteneriatului dintre ambasada si grupul Renault. Parteneriatul Pentalog Romania si ambasada Frantei va oferi o bursa unui student roman pentru un master pe tema contabilitate, control, audit. Tanarului ii va fi ulterior propus un post in cadrul agentiei de la Brasov a firmei. De asemenea, parteneriatul firmei Colas Romania cu ambasada Frantei ofera pentru unul dintre inginerii angajati in companie posibilitatea unei specializari in comert si finante, in timp ce Lafarge ofera pentru doi ingineri o specializare in mentenanta si procese industriale.

  • Master in avocatura:
Cabinetul de avocatura Gide Loyrette Nouel ofera, in parteneriat cu ambasada Frantei, un master in Franta unui student in cadrul Colegiului juridic Franco-Roman de Studii Europene. Masterul va fi insotit de un stagiu de pregatire in cadrul unui cabinet de avocatura din Paris. Firma Thales va oferi, la randul sau, unuia dintre angajatii sai posibilitatea de a face un doctorat la Universitatea Lille I.
Citeste si:
Noua Bursă de Diamante din India - mai mare decât Pentagonul
Noua Bursă de Diamante din...

Potrivit datelor ambasadei, numarul burselor oferite tinerilor romani este mult mai mare. Ambasada sustine ca in anul 2009 peste 4.500 de elevi romani s-au inscris intr-o institutie franceza de invatamant superior, Franta fiind de altfel, de mai multi ani, tara care primeste cei mai multi studenti romani.

De asemenea, numarul de studenti care invata limba franceza in Romania este cel mai ridicat din Europa.

Ambasada sustine ca in 2011 efortul pentru mobilitate va fi intensificat, iar serviciul de cooperare universitara al ambasadei Frantei va aloca circa 540.000 de euro pentru burse studentesti in Franta. Bugetul alocat acestui scop este, potrivit datelor ambasadei, in scadere cu circa 5% fata de 2010 insa aceasta scadere este compensata de parteneriatele cu firme din Franta.

Astfel vor fi alocate in total 31 de burse de master. Tinerii interesati pot aplica de asemenea la alte doua burse de master din partea Fundatiei de stiinte matematice din Paris.
Vor fi sase burse de doctorat plus una co-finantata de o intreprindere franceza in Romania.

Citeste si:
Jador are planuri mărețe. Artistul s-a înscris la master: „La...
Jador are planuri mărețe....

Sunt prevazute 10 burse de stagiu de o luna, 5 burse Copernic si alte 9 din partea Fondation Odon Vallet si INSA (Institutul National de Stiinte Aplicate din Franta).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.