O absolventa a Facultatii de Limbi si Literaturi Straine din cadrul Universitatii "Spiru Haret" a castigat procesul intentat Ministerului Educatiei si Inspectoratului Scolar Judetean, dupa ce in vara lui 2010 i s-a interzis sa participe la examenul de titularizare organizat la Buzau.

Potrivit avocatei Anda Voicila, cea care a reprezentat-o in fata magistratilor de la Tribunalul Buzau pe absolventa de facultate care a dat ministerul in judecata, instanta i-a dat cistig de cauza tinerei care, desi este posesoarea unei diplome de facultate, nu a fost lasata sa participe la examenul de titularizare din vara anului trecut pe motiv ca forma de invatamant urmata nu era acreditata in momentul inscrierii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Sursa citata precizeaza ca clienta sa a frecventat la Buzau cursurile Facultatii de Limbi Straine, forma de invatamint la distanta, in perioada 2004 - 2008, ea sustinand licenta si obtinand diploma aferenta. ["Spiru Haret": 15.000 de studenti cu diplome nerecunoscute]

In anul 2009, ea a fost lasata sa participe la examenul de titularizare cu aceasta diploma, insa un an mai tarziu, dupa izbucnirea scandalului pe baza diplomelor obtinute de studentii de la Universitatea "Spiru Haret", acesteia nu i s-a mai permis sa intre in sala de examen pentru a sustine concursul de titularizare.

Retail jobs

Ulterior, absolventa de la Universitatea "Spiru Haret" a dat in judecata Inspectoratul Scolar Judetean si Ministerul Educatiei, iar in urma procesului care s-a desfasurat pe durata a trei termene magistratii de la Tribunalul Buzau i-au dat cistig de cauza reclamantei.

Decizia va putea fi insa atacata cu recurs fie de Inspectoratul Scolar Judetean Buzau, fie de Ministerul Educatiei.

Citeste si: Universitatea Spiru Haret "cumpara" studentii pe Facebook


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.