Omul de afaceri Catalin Chelu, arestat in urma unui scandal privind o presupusa tentativa de mituire a chestorului Dan Valentin Fatuloiu, fost secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor, a fost trimis in judecata, marti, alaturi de alti trei oameni de afaceri din anturajul sau.

Chelu este acuzat de dare de mita si cumparare de influenta. Ceilalti trei apropiati ai sai, Nitache Stefan Badea, Cristi Antonel Bunu si Gabriel Constantinescu, vor fi judecati pentru complicitate la dare de mita, informeaza, intr-un comunicat de marti seara, Directia Nationala Anticoruptie (DNA), transmite MEDIAFAX.

Cei 4 acuzati in dosarul "mita la MAI" raman in arest

Citand din rechizitoriu, reprezentantii DNA informeaza ca, din august si pana in 12 noiembrie, Chelu "i-a promis chestorului-sef Dan Valentin Fatuloiu" suma de un milion de euro. In schimbul banilor, Fatuloiu - care, potrivit procurorilor DNA, a fost "denuntator" in acest dosar - trebuia ca, in calitatea sa de secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor, sa "indeplineasca acte contrare indatoririlor de serviciu, respectiv sa stopeze prelucrarea in sistem integrat a informatiilor din dosarele penale avand ca obiect infractiuni comise de catre Chelu Catalin Constantin si persoanele apropiate acestuia".

"Prelucrarea datelor respective se efectua in cadrul cooperarii interinstitutionale cu Ministerul Public, in legatura directa cu punerea in aplicare a Planului National Comun de Actiune in domeniul prevenirii si combaterii evaziunii fiscale. Inculpatul Chelu Catalin Constantin a facut promisiunea mentionata atat personal, cat si prin intermediul inculpatilor Badea Stefan Nitache, Bunu Antonel Cristi si Constantinescu Gabriel, dar si a unei alte persoane, denuntator in cauza", se mai arata in comunicatul citat.

Mai mult, procurorii sustin ca omul de afaceri Chelu l-ar fi amenintat pe Fatuloiu ca, daca nu accepta banii, "va porni impotriva sa o ampla campanie de denigrare prin intermediul mass-media, imprejurare care il va obliga sa-si dea demisia din functia de secretar de stat".

Catalin Chelu: Dan Fatuloiu ma santaja inca din 2009

Citeste si:
Efect catastrofal după arestarea lui Andrew Tate. Copiii îi copiază...
Efect catastrofal după...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.