Cei patru acuzati din dosarul "mita la MAI" vor fi cercetati in continuare in stare de arest preventiv, ca urmare a deciziei de joi a Curtii de Apel Bucuresti (CAB), care a respins contestatiile inculpatilor.
In cazurile a doi dintre inculpati, Stefan Badea si Gabriel Constantinescu, CAB a admis in parte recursurile lor, in sensul ca a facut o precizare privind unul din temeiurile in baza caruia s-au emis mandatele de arestare preventiva pe numele lor de catre Tribunalul Capitalei. CAB a considerat ca unul din temeiuri, din cele doua invocate de procurori, nu exista, relateaza MEDIAFAX.

Tribunalul Bucuresti a decis, duminica dimineata, arestarea preventiva a lui Catalin Chelu, Gabriel Constantinescu, Antonel Cristi Bunu si Stefan Nitache Badea. Sentinta a fost atacata de cei patru cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti, care urmeaza sa decida daca acestia raman in arest sau vor fi cercetati in libertate.


Dan Fatuloiu, alaturi de fiul sau, Alexandru (administrator a sase firme-n.r.), l-a denuntat pe Catalin Chelu ca a vrut sa-l mituiasca, in schimbul rezolvarii favorabile a celor 48 de dosare penale in care omul de afaceri este cercetat. Valoarea mitei se ridica la un milion de euro.

Mita in Ministerul de Interne

Catalin Chelu este acuzat de dare de mita si cumpararea influentei, iar Gabriel Constantinescu, Antonel Cristi Bunu si Stefan Nitache Badea sunt cercetati de catre Directia Nationala Anticoruptie pentru complicitate la infractiunea de dare de mita, in legatura cu tentativa de corupere a lui Dan Fatuloiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.