Angajatii din sectorul public nu vor beneficia nici anul viitor de prime, tichete de masa, cadou si de vacanta, iar munca suplimentara efectuata peste durata normala a timpului de lucru sau in zilele de sarbatori va fi compensata numai cu timp liber, releva legea salarizarii.

Documentul stabileste ca institutiile publice centrale si locale, indiferent de sistemul de finantare si de subordonare, cu exceptia institutiilor finantate integral din venituri proprii, nu vor acorda in continuare tichete de masa personalului, relateaza MEDIAFAX.

De asemenea, in bugetele pe anul 2011 ale institutiilor publice centrale si locale, indiferent de sistemul de finantare si de subordonare, nu se prevad sume pentru acordarea de tichete cadou si tichete de vacanta. In anul 2011 nu se acorda nici ajutoare sau indemnizatii la iesirea la pensie, retragere, incetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea in rezerva.

"Sumele corespunzatoare premiului anual pentru anul 2010 nu se mai acorda incepand cu luna ianuarie 2011, aceastea au fost avute in vedere la stabilirea majorarilor salariale ce se acorda in anul 2011 personalului din sectorul bugetar", se mai arata in document.

  • In anul 2011, ordonatorii de credite nu vor acorda premii

"In anul 2011, munca suplimentara efectuata peste durata normala a timpului de lucru de catre personalul din sectorul bugetar incadrat in functii de executie sau de conducere, precum si munca prestata in zilele de repaus saptamanal, de sarbatori legale si in celelalte zile in care nu se lucreaza, in cadrul schimbului normal de lucru, se va compensa numai cu timp liber corespunzator"
, se mai arata in document.

Proiectul legii salarizarii este datat 17 noiembrie 2010 si a fost discutat miercuri de Guvern, urmand sa fie aprobat luni, dupa consultare cu FMI.

Citeste si: Salariile cresc, dar raman cu 13,75% mai mici fata de iunie

Aplicarea legii salarizarii, amanata pentru 2012


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.