Gheorghita Mararu, un cunoscut interlop din Piatra Neamt, a fost impuscat, duminica, intr-o cafenea din centrul orasului.

Potrivit cercetarilor, Gheorghita (32 ani) si Bogdan (36 ani) Mararu , victimele incidentului, stateau la masa, duminica la pranz, in Latino Cafe, primul din acestia fiind impreuna cu prietena sa, informeaza MEDIAFAX.

La un moment dat, in local a intrat un barbat care a scos pistolul si l-a impuscatde patru ori pe Gheorghita si de doua ori pe Bogdan, dupa care a fugit.

Incidentul, petrecut sub privirile ingrozite ale celorlalti consumatori, a fost inregistrat de camerele video de supraveghere aflate atat in interiorul, cat si in exteriorul localului. Martorii incidentului au sunat imediat la 112, cerand ajutor.

  • Conform informatiilor furnizate de doctorul Letitia Damoc, director al Serviciului Judetean de Ambulanta, Gheorghita Mararu a suferit patru plagi impuscate, trei in zona inimii si una in abdomen, iar cand au sosit medicii avea deja doi litri de sange in cavitatea toracica si era in stop cardio-respirator.

Doctorii i-au facut masaj cardiac si i-au acordat primul ajutor, injectandu-i si adrenalina pentru a-i reporni inima, insa victima nu a supravietuit.

Bogdan Mararu a fost impuscat de doua ori in abdomen si a fost dus cu ambulanta direct pe masa de operatie, el avand lezate organele interne si intestinele.

In prezent, politia are un suspect Cristian Chilat zis "Falau”, in varsta de 40 de ani, din Piatra Neamt.

Referitor la agresor, un procuror care se ocupa de caz a declarat ca "se cam stie cine este, unde se ascunde, cam in ce zona, se stie ce a folosit - un pistol de 9 mm", ceea ce inseamna ca "nu sunt probleme din punct de vedere procedural", fiind vorba despre o "infractiune deosebit de grava, in plina strada", relateaza ziare.com.

Surse judiciare au declarat pentru gandul.ro ca suspectul ar fi vrut sa se razbune pe membrii clanului Mararu, pe care ii considera responsabili de arestarea sa. Conflictul a inceput in 2006, cand Chilat i-a incendiat una dintre limuzine lui Gheorghe Mararu. Gheorghe Mararu era un cunoscut camatar si traficant de masini de lux, fiul unui cunoscut lider interlop din Republica Moldova.

Citeste si:
Urmărire ca-n filme în Baia Mare: Alex a gonit 10 kilometri cu...
Urmărire ca-n filme în Baia...

Potrivit antena3.ro, o alta ipoteza ar fi ca uciderea lui Gheorghita Mararu ar avea legatura cu incendierea unui magazin, sambata, tot in Piatra Neamt. Potrivit unor surse, oamenii lui Mararu ar fi cei care au dat foc spatiului comercial, tot in urma unei razbunari. Iar asasinatul de duminica ar fi un raspuns la distrugerea magazinului.

  • Se modifica legea?

La fata locului s-a deplasat si secretarul de stat Dan-Valentin Fatuloiu, fost Inspector General al Politiei Romane in perioada 2005 - 2007, care a deplans faptul ca au fost puti in liberatate o parte dintre cei implicati in incident, considerand ca atat Parchetul General, cat si CSM ar trebui sa faca o evaluare ("vedem daca e nevoie sa modificam legea"), "pentru ca oamenii platesc pentru securitatea lor si nu o primesc", scrie realitatea.net.

  • Istoricul conflictului Mararu-Falau

Potrivit ziarpiatraneamt.ro, conflictul intre clanul Mararu si Falau este mult mai vechi. Se pare ca Falau a fost grav ranit in urma unei batai pe care a primit-o la cererea fratilor Mararu, fapt care a condus la crima cu sange rece comisa duminica in ziua in amiaza mare.
Citeste si:
VIDEO Chef de chef cu săbii, furci și topoare în București....
VIDEO Chef de chef cu săbii,...

In 2005, Tiberiu Cristodorescu din Iasi a fost tinta unui asasinat comandat de Gheorghe Mararu.

In noiembrie 2005, masina asigurata pe 65.000 de euro a lui Gheorghe Mararu, un Audi A8, a ars in parcarea din fata locuintei sale.

In 2006, Gheorghe Mararu si nasul sau, basarabeanul Vasile Rodideal, au fost acuzati alaturi de politistul Ovidiu Cristian Popa, fost ofiter IGPR de uz de fals si trafic de influenta. Se pare ca cei doi i-ar fi dat mita lui Ovidiu Popa pentru a interveni in reducerea perioadei de suspendare a permisului de conducere.

In februarie 2006, masina bunicului lui Gheorghe Mararu, un Porche Cayenne, a fost incendiata. Relatia lui Popa cu Mararu nu a fost pe placul IGPR, Popa fiind mutat la Politia Capitalei si cercetat disciplinar.

In aprilie 2006, o paguba de peste 300.000 de lei a fost inregistrata in averea lui Bogdan Mararu dupa incendierea unei vile, proprietate personala.

Citeste si:
CAB: Fratii Mararu raman in detentie. Decizia este definitiva
CAB: Fratii Mararu raman in...

In mai 2006, este incendiata si masina neasigurata a lui Bogdan Mararu, paguba fiind estimata la peste 30.000 de euro. Autorul a fost acelasi Cristian Chilat, alias Falau. Gheorghe Mararu a oferit o recompensa de 20.000 de euro celui care ajuta la prinderea incendiatorului.

In 2008, Chilat, alias Falau este condamnat pentru incendiul din mai 2006. Cercetarile spun ca Falau era omul lui Puiu Mironescu, tinta a unui asasinat comandat de fratii Mararu, care ar fi ordonat incedierea masinilor celor din clanul Mararu.

In noiembrie 2009, a avut loc o altecatie intre Gheorghe Mararu, Marius Caminschi si un grup de 4 tineri in aceeasi Latino Cafe.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.