O petrecere cu săbii, furci, topoare, bâte și alte arme albe a fost organizată în București, în Sectorul 3, în cinstea unui lider de clan, finul lui Nuțu Cămătaru. Poliția a spart rapid gașca și acum interlopii care au participat la chindie sunt cercetați penal, însă, din cauza legii prea blânde, ar putea scăpa doar cu o amendă.

Petrecere cu furci și topoare și cu muzica la maximum, pe un teren viran din Sectorul 3 al Bucureștiului, spartă de polițiști

Zeci de indivizi s-au distrat pe fundal de manele, pe un teren viral din Sectorul 3 al Capitalei, în cinstea zilei de naștere a lui Petre Gemaru, lider de clan și finul lui Nuțu Cămătaru. Petrecerea celor care fluturau topoare și săbii deasupra capului s-a terminat la miezul nopții, când la fața locului au ajuns mascații. Polițiștii susțin că legile sunt prea blânde.

„Dacă înainte era pedepsit portul unei astfel de arme albe în orice spațiu public, ulterior s-au rezumat la trei sau patru circumstanțe, respectiv în mijloacele de transport în comun, în sediul unor instituții publice sau în cadrul unor spații destinate agrementului”, a explicat Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Europol pentru Kanal D.

Retail jobs

Interlopii și-au motivat gesturile prin scuza că ar fi filmat un videoclip, iar toate armele albe ar fi fost obiecte de recuzită.

„A reieșit ipoteza că persoanele ar fi dorit să realizeze un videoclip pe care să îl lanseze pe rețelele de socializare”, a completat Diana Sarca, purtător de cuvânt Poliția Capitalei.

Au fost aplicate sancțiuni în valoare totală de 16.000 de lei, care, probabil, nu vor fi plătite niciodată.

„Cel mai probabil, poate chiar 90% dintre cei prezenți nu au pe numele lor o mașină, o casă, practic, nu au niciun bun mobil sau imobil, ceea ce înseamnă că efectul aplicării unei sancțiuni este egal cu zero pentru ei”, a mai spus șeful Europol.

Totuși, participanții sunt cercetați pentru sancțiunea de port sau folosirea fără drept a obiectelor periculoase, pentru care riscă maximum doi ani de închisoare.

Citeste si:
O petrecere cu lăutari a exasperat oamenii din Tunari. Cum s-a...
O petrecere cu lăutari a...


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Iulie 2021 - 10 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.