Moartea lui Adrian Paunescu este reflectata in presa internationala, care il prezinta drept "poetul care l-a laudat pe dictatorul Nicolae Ceausescu", dar care a fost in continuare iubit de romani.

Stirea despre moartea poetului roman Adrian Paunescu a fost transmisa de mai multe site-uri si publicatii americane - buffalonews.com, kansascity.com, signonsandiego.com, cbs4.com, theinsider.com, dar si de Le Nouvel Observateur.

Adrian Paunescu este prezentat in presa internationala drept "cel mai faimos poet roman", "un scriitor prolific", precum si un personaj foarte popular care aparea la televizor de mai multe ori pe saptamana, transmite MEDIAFAX.

Presa internationala aminteste ca, in timpul regimului comunist, Paunescu a scris poezii in care il lauda pe Nicolae Ceausescu si ca detractorii sai au spus ca aceste versuri au contribuit la dezvoltarea cultului personalitatii fostului dictator.

Cu toate acestea, "versurile sentimentale ale lui Paunescu au atins o coarda sensibila in multi romani", intrucat zeci de oameni s-au adunat sa ii aduca un ultim omagiu la casa lui din Bucuresti, mai scrie presa internationala.

Totodata, este mentionat faptul ca in timpul Revolutiei din 1989 Paunescu ar fi incercat sa se refugieze de protestatarii furiosi la Ambasada SUA si ca nu se stie daca nu a putut intra in institutie sau a renuntat sa faca acest lucru.

La randul sau, Agence France Presse (AFP) aminteste, printre altele, de succesul pe care l-au avut spectacolele organizate in toata tara de Adrian Paunescu alaturi de Cenaclul Flacara, care "atrageau mii de tineri, incantati sa poata asculta altceva decat propaganda comunista difuzata in presa".

Cititi si: Adrian Paunescu va fi inmormantat duminica

Artistii, despre moartea lui Adrian Paunescu

In memoria lui Adrian Paunescu...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.