O sucursala a Bancii Transilvania din Timisoara a fost sparta, in noaptea de joi spre vineri, jaful fiind descoperit vineri dimineata, de catre angajatii unitatii, la ora transmiterii acestei stiri politistii deplasandu-se la fata locului pentru cercetari.

Sucursala bancara unde a avut loc spargerea este situata in zona Modern din Timisioara.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Timis, Emil Andrei, a declarat ca politistii au fost sesizati vineri dimineata ca o sucursala a unei banci a fost sparta in timpul noptii. Potrivit acestuia, politistii au plecat in zona pentru cercetari, urmand sa ia probe de la fata locului si sa faca audieri. In ultima perioada, la Timisoara au avut loc mai multe jafuri la case de pariuri si la magazine, autorii nefiind prinsi.

[UPDATE] Suma de 16.000 de euro a fost furata din sucursala Bancii Transilvania din Timisoara care a fost sparta, in noaptea de joi spre vineri, de persoane necunoscute care au patruns in sediul bancii pe un geam pe care l-au fortat, au declarat surse judiciare

Potrivit surselor citate, autorii spargerii au furat 16.000 de euro, bani care se aflau in seiful bancii, care a fost taiat cu un flex. Conform surselor citate, alarma s-a declansat in jurul orei 02.30, insa spargerea a fost dupa ora 9.00.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Timis, Emil Andrei, declara ca spargatorii au intrat prin geamul de la baie aflat in spatele sucursalei, geam care a fost fortat, iar birourile au fost ravasite.

Potrivit sursei citate, in cursul noptii alarma s-a declansat, iar angajatii firmei de paza s-au deplasat la fata locului, insa nu au anuntat Politia deoarece nu au observat geamul fortat si nici altceva suspect in zona.

Astfel, politistii au fost anuntati abia in jurul orei 9.15, la aproape jumatate de ora dupa ce primii angajati ai bancii au venit la lucru.
Andrei a spus ca sucursala este dotata cu camere de supraveghere, iar expertii Politiei vor incerca sa vizioneze imaginile.

De la inceputul acestui an, la Timisoara au avut loc mai multe jafuri.

  • In 26 ianuarie, doi barbati au intrat in locuinta patronului unui magazin de bijuterii, unde l-au amenintat pe fiul acestuia in varsta de 13 ani si au fugit cu o caseta cu valori in care erau bani si bijuterii in valoare de aproximativ 100.000 de euro.
  • In 5 mai, o casa de schimb valutar din zona complexului studentesc din Timisoara a fost jefuita de un barbat care a amenintat-o pe casiera si a furat aproximativ 25.000 de euro.
  • In 14 mai, a avut loc un jaf la o farmacie din zona centrala a municipiului Timisoara, de unde un barbat care a pulverizat in incinta spray lacrimogen ar fi furat aproximativ o suta de lei.
  • In 16 iunie, o sucursala BCR din Timisoara a fost jefuita de doi barbati care l-au imobilizat pe paznic si au amenintat-o pe o casiera cu un pistol, prejudiciul ridicandu-se la 3.750 de lei.
  • In 6 septembrie, un jaf armat a avut loc la o casa de pariuri aflata intr-un cartier de la periferia municipiului Timisoara, unde doua angajate au fost amenintate si inchise in baia unitatii de catre o persoana care a fugit apoi cu banii.
  • In 26 septembrie, doi barbati care purtau cagule au jefuit o casa de pariuri din Timisoara, dupa ce le-au amenintat pe cele doua angajate, ei reusind sa fuga cu aproximativ 700 de lei.
  • In 23 ocotombrie, o femeie de 40 de ani, vanzatoare la un magazin alimentar de pe strada Lidia, din Timisoara, a fost jefuita de un barbat care, dupa ce a pulverizat spray lacrimogen in directia ei, a fugit cu aproximativ 1.500 de lei, bani proveniti din incasarile magazinului.
Citeste si:
Cea mai mare bancă din România este pe cale să cumpere OTP Bank....
Cea mai mare bancă din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.