Conducerea Colegiului "Dimitrie Leonida" din Capitala face o ancheta dupa ce in urma cu trei zile sase elevi au consumat etnobotanice in curtea scolii. In urma acestui caz, ISMB a sesizat Politia, Prefectura si Jandarmeria ca in apropierea a 39 de scoli sunt magazine care vand astfel de produse.

Incidentul a avut loc luni, patru elevi fiind dusi la spital dupa ce li s-a facut rau in timpul cursurilor, din cauza consumului de substante halucinogene. Elevii sunt clasa a IX-a si clasa a XII-a, la Colegiul Tehnic "Dimitrie Leonida", din sectorul 2 al Capitalei, relateaza MEDIAFAX.

In urma incidentului, la Colegiul Tehnic "Dimitrie Leonida" a fost inceputa o ancheta in cazul elevilor care au consumat substante cu efect halucinogen. in general, sanctiunile aplicate elevilor in astfel de situatii constau in scaderea notei la purtare, iar situatii exceptionale se poate ajunge pana la exmatriculare, pentru cei de la clasele a X-a in sus, care nu mai sunt in invatamantul obligatoriu.

In astfel de cazuri insa, nu atat sanctiunile sunt importante, cat mai ales gasirea unor sulutii care sa ii indeparteze pe elevi de de tentatii. In aceste cazuri, atat dirigintii, cat si profesorii cauta solutii, impreuna cu familiile, pentru a-i ajuta pe elevi.

  • Magazine de substante etnobotanice, in apropierea scolilor

In urma acestui caz, ISMB a sesizat Politia, Prefectura si Jandarmeria ca in apropierea a 39 de scoli sunt magazine care vand substante etnobotanice sau alte produse cu efect nociv asupra elevilor, a declarat pentru MEDIAFAX inspectorul scolar general adjunct al Capitalei, Monica Cristina Anisie.

Potrivit inspectorului scolar general adjunct, in Sectorul 4 al Capitalei au fost identificate 15 magazine care comercializeaza substante etnobotanice sau alte produse cu efect nociv asupra elevilor, cum ar fi bauturi alcoolice, tutun, droguri ilegale, acestea fiind in apropierea urmatoarelor scoli: nr. 133 "General I. Dragalina", Scolii nr. 100 "Andrei Saguna", Scolii nr. 165, Scolii nr. 97, Scolii nr. 190 "Marcela Penes", Scolii nr. 113 "General D. Praporgescu", Liceului Teologic Adventist, Colegiului Tehnic "P. Rares", Gradinitei nr. 166 "Panseluta", Scolii nr. 109 "Serban Voda", Scolii nr. 93 "Emil Racovita", Scolii nr. 120 "Martisor", Colegiului Romano-Catolic "Sfantul Iosif", Colegiului National "Ion Creanga" si Colegiului Tehnic "Miron Nicolescu".

Citeste si:
4 moduri inteligente prin care poți reduce consumul de energie...
4 moduri inteligente prin...

In Sectorul 5 au fost semnalate magazine care comercializeaza produse cu efect nociv asupra elevilor in zona scolilor 132, 280, 130, 188, 114, 141, 131, 139, 126 si a Colegiului Tehnologic "G. Cerchez", la distanta de aproximativ o statie de tramvai de acestea.

In Sectorul 3, opt unitati scolare au semnalat ISMB existenta unor magazine care comercializeaza substante etnobotanice, respectiv Scoala nr. 195, Scoala nr. 199 "Al.I. Cuza", Scoala nr. 112 "Titan", Scoala nr. 200, Liceul Teoretic "Al.I. Cuza", Liceul Ecoprof , Colegiul National "M. Basarab" si Scoala Superioara N. Kretzulescu".

In Sectorul 1, doar Scoala nr 1 "Sfintii Voievozi" a semnalat existenta unor magazine care comercializeaza substante cu efect nociv asupra elevilor, in apropierea Garii de Nord.

Citeste si:
Irina Rimes se pregătea pentru o altă carieră. Cum a ajuns să facă...
Irina Rimes se pregătea...

In Sectorul 2, astfel de magazine au fost identificate in apropierea Clubului Sportiv Scolar nr. 2, a Grupului Scolar Mecanica Fina si a Colegiului National "Cantemir Voda". In 4 septembrie, Colegiul "Cantemir Voda" a facut sesizare la Protectia Consumatorilor si la Sectia 6 Politie in legatura cu amplasarea unui magazin care comercializeaza produse etnobotanice in imediata vecinatate a scolii, la aproximativ 50 metri, a mai spus Monica Cristina Anisie.

In Sectorul 6
, ISMB a identificat doua magazine de comercializare a substantelor etnobotanice, pe strada Alizeului si pe Bulevardul Regiei nr 1, ambele fiind in apropierea Gradinitei nr. 83 si a Liceului Teoretic "Eugen Lovinescu". Totodata, in Piata Chilia Veche, care se afla in apropierea unitatii scolare, a fost deschis un magazin care comercializeza produse etnobotanice.

Citeste si:
Etnobotanice aduse din Olanda în România! Ce au transmis procurorii...
Etnobotanice aduse din Olanda...

Citeste si: [Etnobotanicele fac noi victime la Cluj]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.