Aproximativ 400 de sindicalisti de la Federatia Sindicatelor din ANP participa la mitingul si marsul organizate in Capitala, miercuri, in ziua votarii motiunii de cenzura, iar de astazi aproximativ 12.000 de angajati din penitenciare poarta banderole negre pe brat, intrand "in doliu" pe termen nelimitat.

  • Peste 80.000 de oameni vor iesi astazi in strada

Sindicalistii din penitenciare: ofiteri, agenti si personal civil cer demiterea Guvernului Boc si fac apel la parlamentari sa isi faca datoria si "sa asculte vocea celor peste 80.000 de romani care vor protesta in strada".

"Parlamentul va trebui sa respecte dorinta milioanelor de romani care repudiaza acest Guvern. Guvernul Boc este un pericol pentru Romania. Acest Guvern trebuie sa fie demis imediat. Salariile au scazut dincolo de limita suportabila, iar Guvernul planuiestie alte reduceri, in vreme ce masurile de stimulare a economiei sunt un esec. Personalul din penitenciare a pierdut o treime din salariu prin legi injuste si prost croite. Este prea mult. Deja, peste 50% din personal se afla in incapacitate de plata si nu cerem nimic mai mult decat echitate. Salarizarea trebuie sa corespunda riscurilor profesionale", a spus presedintele FSANP, Sorin Dumitrascu.

De asemenea, sindicalistii FSANP se solidarizeaza cu actiunile de protest ale Sindicatului National al Lucratorilor de Penitenciare (SNLP) si, incepand de astazi, intra "in doliu" pe termen nelimitat. Acestia vor purta banderole negre pe brat, acuzand Guvernul ca "a ucis statul de drept, economia nationala si administratia publica"
.

  • Ce vor sindicalistii?

Sindicalistii din FSANP cer mentinerea sistemului de pensii pentru personalul din sectorul de aparare, ordine publica si siguranta nationala, precizand, totodata, ca pensiile speciale pentru personalul din penitenciare au fost eliminate "prin frauda".

Sindicalistii mai cer plata orelor suplimentare facute de angajatii din penitenciare, in conditiile in care sunt 3.000 de posturi vacante in sistemul penitenciar, iar salariatii trebuie sa suplineasca acest deficit. Acestia mai reclama conditiile din penitenciare, sustinand ca majoritatea centrelor de detentie "se prabusesc din lipsa reparatiilor si a investitiilor, iar bani pentru logistica si dotari nu exista".

De asemenea, la mitingul si marsul din Capitala organizat de confederatiile sindicale, SNLP participa cu 1.000 de membri, care vor veni la protest imbracati in uniforme. SNLP a mai anuntat ca va depune 8.000 de actiuni in instanta pentru a cere anularea reducerilor salariale.

Citeste si:
Klaus Iohannis, după adoptarea moțiunii de cenzură. „Este momentul...
Klaus Iohannis, după...


Motiunea de cenzura initiata de opozitie va fi dezbatuta si votata maine, cu incepere de la ora 11.00.
Aproximativ 80.000 de sindicalisti din toate cele cinci confederatii sunt asteptati sa participe maine la un miting de protest in fata Guvernului si la un mars spre Palatul Parlamentului, unde vor astepta rezultatul votului la motiunea de cenzura.

  • UNSR: Peste 2.000 de studenti din toata tara participa la protestul de miercuri
Peste 2.000 de studenti din toata tara sunt asteptati sa participe la protestul organizat de confederatiile sindicale, miercuri, in ziua votarii motiunii de cenzura, au anuntat liderii Uniunii Nationale a Studentilor din Romania (UNSR).

"Aceasta actiune este ultima forma de protest manifestata de liderii studentilor impotriva proiectului de lege al educatiei si impotriva conducerii actuale a MECTS, ca urmare a lipsei de transparenta si comunicare manifestata de ministrul Petru Daniel Funeriu pe parcursul dezbaterilor cu privire la Legea Educatiei, dar si in relatia cu reprezentantii studentilor", se arata intr-un comunicat de marti al UNSR.

Citeste si:
Peste 10.000 de angajați din domeniul sănătății protestează în...
Peste 10.000 de angajați din...

Studentii cer Guvernului sa nu isi asume raspunderea pe actuala forma a proiectului Legii educatiei, sustinand ca aceasta nu contine amendamentele lor si nici ale partenerilor sociali din invatamant.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.