Un dispozitiv cu ultrasunete ar putea sta la baza unui tratament revolutionar impotriva maladiei Alzheimer, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Columbia din Statele Unite, informeaza dailymail.co.uk.

Alzheimer este o maladie cognitiva degenerativa care ataca progresiv creierul, cauzand pierderi de memorie, stare de confuzie si schimbari bruste de dispozitie. Pacientii aflati in stadiul final al bolii isi pierd capacitatea de vorbi, de a inghiti si de a se deplasa.

Ultrasunetele, acele unde acustice a caror frecventa foarte inalta depaseste capacitatea de perceptie a urechii umane, sunt folosite pentru a relaxa muschii si tendoanele sportivilor care au suferit diverse accidentari, pentru a "topi" grasimea persoanelor care doresc sa slabeasca si pentru a crea pe un ecran imaginea embrionilor si a bebelusilor din stadiul intrauterin, transmite MEDIAFAX.

Elisa Konofagou, specialist in ingineria biomedicala la Universitatea Columbia din Statele Unite, considera ca ultrasunetele vor putea fi folosite in viitorul apropiat si pentru a transporta, intravenos, anumite medicamente, direct catre celulele cerebrale ale pacientilor suferind de maladia Alzheimer.

In prezent, nu exista niciun tratament eficient pentru aceasta maladie degenerativa devastatoare, care afecteaza peste 37 de milioane de persoane pe plan mondial, dintre care 5,7 milioane de persoane traiesc in SUA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.