Tribunalul Bucuresti a decis eliberarea din arest a asistentei Florentina Carstea, acuzata ca este responsabila de moartea a sase bebelusi si ranirea altor cinci, in incendiul care a avut loc in august, la Maternitatea Giulesti.

  • Asistenta a parasit joi arestul Directiei de Cercetari Penale
Instanta Tribunalului Bucuresti a dezbatut joi recursul procurorilor in cazul unei decizii a Judecatoriei Sectorului 6, prin care a fost respinsa cererea anchetatorilor de prelungire a mandatului de arestare in cazul asistentei Florentina Carstea, potrivit MEDIAFAX.

Decizia a fost contestata de procurorii Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din Parchetul instantei supreme, iar Tribunalul Bucuresti a respins recursul. Decizia Tribunalului Bucuresti este definitiva, astfel ca asistenta Florentina Carstea urmeaza sa fie eliberata din arest.

  • Asistenta Florentina Carstea se afla in arest din data de 24 august

Florentina Cirstea este acuzata ca a ignorat si sfidat atributiile de serviciu deoarece a lasat nesupravegheat in mod nejustificat salonul de la Maternitatea Giulesti, moartea bebelusilor fiind violenta.


In cazul incendiului de la Maternitatea Giulesti, procurorii Parchetului instantei supreme au inceput urmarirea penala si fata de seful Serviciului tehnic de la Maternitatea Giulesti, Vasile Dima, fostul manager al Spitalului "Panait Sarbu", Bogdan Marinescu si fata de Adrian Ioan Toma, seful Sectiei Neonatologie de la Maternitatea Giulesti, acestia fiind acuzati de neglijenta in serviciu cu consecinte deosebit de grave.

Totodata, procurorii au dispus si inceperea urmaririi penale fata de Spitalul "Panait Sarbu" - Maternitatea Giulesti.

In urma incendiului din 16 august de la Maternitatea Giulesti au murit sase bebelusi, iar cinci au fost internati la Spitalul "Grigore Alexandrescu" cu rani grave. Dupa mai multe saptamani de tratament, toti cei cinci bebelusi au fost externati din spital in stare buna.

Citeste si:
Verificări la sânge după tragedia din Cariera Jilț. Ministrul...
Verificări la sânge după...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.